-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 05

32 metus besitęsianti „Mercedes-Benz“ G klasės visureigio istorija eina į pabaigą

„Mercedes-Benz“ pasitinka pavasarį išleisdami du naujus ir prabangius G klasės visureigio modelius. Ilgabazis „Edition Select“ ir trumpabazis „BA3 Final Edition“ turės eilę kosmetinių pagražinimų ir AMG priedus.
„Mercedes-Benz“ G klasės „BA3 Final Edition“
„Mercedes-Benz“ G klasės „BA3 Final Edition“ / Gamintojo nuotr.

Klasikinis visureigis įžengė į paskutinį gyvavimo laikotarpį – kaip matyti iš pavadinimo, „Mercedes-Benz“ išleidžia paskutinį trumpabazio G-klasės universalo modelį „BA3 Final Edition“. Bus galima pasirinkti iš dviejų variantų: „G 350 BlueTEC“ su šešių cilindrų dyzeliniu varikliu, turinčiu naujausios kartos „BlueTEC“ išmetamųjų dujų valymo įrangą, išvystančiu 211 AG ir 540 Nm sukimo momentą, kurie puikiai praverčia tiek ant asfalto, tiek bekelėje, ir 500 su galingu 5,5 ltr. darbo tūrio V8 motoru, kurio galia 388 'arkliai', o sukimo momentas 530 Nm, taip pat lengvai atliekančiu šias funkcijas.

Abiejuose ypatinguose klasikinio „Mercedes-Benz“ visureigio modeliuose įdiegta ta pati galinga transmisija ir dinamiška valdymo sistema. Šalia nuolatinės visų ratų pavaros su bekelės režimu ir septynių laipsnių automatinės pavarų dėžės 7G-TRONIC, standartinės įrangos sąraše yra elektronikos valdoma traukos sistema 4ETS, elektroninė stabilumo sistema ESP ir trys blokiruotės, įjungiamos mygtukų paspaudimu

Gamintojo nuotr./„Mercedes-Benz“ G klasės „Edition Select“
Gamintojo nuotr./„Mercedes-Benz“ G klasės „Edition Select“

„BA3 Final Edition“ juntamai pagerintas ir iš išorės – AMG sukurti ratus dengiantys sparnų išplatėjimai, nudažyti kėbulo spalva su penkių stipinų lengvojo lydinio ratais, apautais 265/60 R18 dydžio padangomis, paryškina puikią šio ypatingo modelio išvaizdą. Plieniniai pakojai ir atsarginio rato gaubtas su iškilia „Mercedes-Benz“ žvaigžde, o taip pat AMG radiatoriaus grotelės su trimis chromu papuoštais skersiniais pabrėžia išskirtinį jo statusą savo klasėje. Standartinės įrangos sąraše taip pat yra elektra valdomas pakeliamas ir nustumiamas stoglangis, „metalik“ tipo dažai, galiniai purvasargiai, anglies pluoštą primenančios apsauginės šoninės juostos, ultragarsinis prietaisas, padedantis važiuoti atbuline eiga, ir slėgio padangose kontrolės sistema.

Automobilio viduje vairuotojas ir keleiviai galės mėgautis dar gausesne įranga. Puikios kokybės detalės ir geriausios technologijos pakelia išvaizdą ir komfortą į naują lygį: stilingas ir funkcionalus dekoratyvinis pašvietimas, chromuotomis detalėmis papuošti pavarų svirties selektorius ir rėmelis aplink jį, sėdynių valdymo blokas ir garsiakalbių dangteliai priekinėse duryse. Dar viena akį traukianti idėja – chromuotas bagažo skyriaus slenkstis su „Mercedes-Benz“ pavadinimu.

Neįtikėtinai patogią sėdėseną garantuoja ergonomiškos priekinės sėdynės su klimato sistema, aptrauktos juoda oda. Todėl net ilgose kelionėse vidurvasaryje užtikrinamas aukščiausios klasės komfortas. Prie jų dera graikinio riešuto intarpai ir vairas bei pavarų selektorius, papuošti tokiu pat medžiu ir oda.

Standartinei įrangai priskirta telefono įranga, sumontuota porankyje, su signalo priėmimą pagerinančia išorine antena ir universalia jungtimi, leidžiančia prijungti įvairiems telefonams tinkamus lizdus, naudotis išplėstu telefono funkcijų sąrašu bei įkrauti telefono aparatą. Iš kitų patogių priedų paminėtini guminiai kilimėliai salone ir bagažo skyriuje, o taip pat šio skyriaus uždangalas ir papildomos daiktadėžės.

„G 350 BlueTEC BA3 Final Edition“ kaina Vokietijoje – 90511 eurų, o „G 500 BA3 Final Edition“ – 100686 eurai (atitinkamai 317770 litų ir 353491 litas, įskaitant lietuvišką 21% PVM).

Ypatingas „Edition Select“ modelis

„Mercedes-Benz“ taip pat sukūrė ypatingą ilgabazio G 500 universalo modelį „Edition Select“, išsiskiriantį dvispalviu kėbulu. Be papildomo mokesčio galima pasirinkti baltą „designo mystic white“, sidabrišką „palladium metallic“, raudoną "rozalino" ir juodą "obsidiano" spalvas. Buferiai, AMG ratus dengiantys sparnų išplatėjimai ir išorinių galinio vaizdo veidrodžių korpusai visada dažomi juodos "obsidiano" spalvos „metalik“ tipo dažais. Kontrastingai atrodo iš nerūdijančio plieno pagaminti pakojai ir atsarginio rato gaubtas su iškilia „Mercedes-Benz“ žvaigžde. Akį taip pat traukia juodi 18 colių skersmens lengvojo lydinio ratlankiai su penkiais stipinais, ant kurių sumontuotos 265/60 R18 dydžio padangos, anglies pluoštą primenančios apsauginės šoninės juostos, variklio apsauga ir sportiška AMG išmetimo sistema.

Gamintojo nuotr./„Mercedes-Benz“ G klasės „Edition Select“
Gamintojo nuotr./„Mercedes-Benz“ G klasės „Edition Select“

Interjere stilingą atmosferą kuria aukštos kokybės dvispalviai apmušalai iš juodos ir porceliano spalvų designo odos. Taip pat galima rinktis vienspalvius designo apmušalus. Dekoratyvinis pašvietimas ir chromuotos detalės, puošiančios pavarų selektorių, sėdynių valdymo bloką bei garsiakalbius priekinėse duryse, pabrėžia automobilio prabangą. Chromo detalių komplektą papildo chromuotas bagažo skyriaus slenkstis su „Mercedes-Benz“ pavadinimu ir chromu papuoštos radiatoriaus grotelės.

Prietaisų skydelis, porankiai, durų rankenos ir stovėjimo stabdžio rankena aptraukti juoda oda su kontrastuojančiomis siūlėmis. Vidiniams durų apmušalams panaudota raukšlėta oda, o juodi veliūriniai „designo“ kilimėliai su porceliano spalvos apvadais suteikia jaukumo. Interjere taip pat išsiskiria „designo“ medžio intarpai, padengti juodu pianinų laku. Vairas bei pavarų dėžės selektorius papuošti detalėmis iš pianinų laku padengto medžio ir odos su kontrastuojančiomis siūlėmis.

Ir taip turtinga standartinė įranga papildyta baltai apšviečiamais plieniniais durų angų slenksčiais su „Mercedes-Benz“ pavadinimu, o taip pat prabangiomis ir saugiomis galvos atramomis NECK-PRO. Tarp geriausių pasirinkimų – 450 vatų galios „HarmanKardon Logic7“ erdvinio garso sistema su dešimties kanalų DSP stiprintuvu ir dvylika aukštos klasės garsiakalbių, suteikianti galimybę mėgautis puikiausios kokybės garsu net bekelėje.

Aukščiausios klasės priedai „Edition Select“ modeliui, kurį atpažinsite iš atitinkamo logotipo ant priekinėje panelėje esančios daiktadėžės dangčio, kainuoja 6735 eurus (23647 litus, įskaitant lietuvišką 21% PVM).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius