Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 31

Ar tai realu – „Audi A1“ su 503 AG varikliu?

„Audi“ gamintojai paskelbė oficialią informaciją apie tai, kaip atrodys koncepcinis „Audi A1 Clubsport Quattro“ modelis, į kurį montuojamas net 503 AG pajėgumo variklis.
Koncepcinis „Audi A1 Clubsport Quattro“
Koncepcinis „Audi A1 Clubsport Quattro“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Audi „Audi A1“

Šis visais keturiais ratais varomas automobilis sveria vos 1390 kilogramų ir nuo 0 iki 100 kilometrų per valandą greičio įsibėgėja per 3,7 sekundės. 200 kilometrų per valandą greitį jis pasiekia per 10,9 sekundės, o ketvirta pavara nuo 80 iki 120 km/val. greičio spurtuoja per 2,4 sekundės.

Šiam koncepciniam modeliui pritaikytas 5 cilindrų, 2,5 litro darbo tūrio variklis jau montuojamas į  „Audi TT RS“ ir „Audi RS3“ modelius.

Tiesa, smarkiai modifikavus turbiną, tarpinį oro aušintuvą, oro tiekimo bei išmetimo sistemas, variklio pajėgumą pavyko padidinti net iki pusės tūkstančio arklio galių, o maksimalų sukimo momentą – iki 660 Niutonmetrų. 

Variklio jėga visiems keturiems ratams perduodama per 6 laipsnių mechaninę pavarų dėžę.

Koncepcinis modelis yra 6 centimetrais platesnis už standartinį, stogas ir daug kitų kėbulo dalių pagaminta iš anglies pluošto. Salone panaudotos sėdynės, „pasiskolintos“ iš „Audi R8“ modelio, sumontuoti 255/30 R19 ratai.

Šis koncepcinis „A1 Clubsport Quattro“ – aliuzija į tai, kaip atrodys serijinis „Audi S1“. Deja, serijinis modelis neatrodys taip agresyviai ir tikrai nebus su 503 AG motoru. Į jį bus montuojamas perpus silpnesnis, „vos“ 210 AG pajėgumo variklis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius