Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

„Ariel“ gimimo dieną sutiko be torto, bet su galingiausia „Atom“ versija

„Ariel“ kompanija gamina vienintelį automobilį – lengvą, greitą, trasai skirtą „Atom“. O dešimties metų jubiliejaus proga pristato galingiausią šio automobilio versiją – „Atom 500“.
„Ariel Atom 500 V8“
„Ariel Atom 500 V8“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 Gimtadienis

Prieš dešimt metų pristatytas „Atom“ modelis buvo tikra revoliucija. Ypač lengvos rėminės konstrukcijos automobilis pirkėjus kvietė į lenktynių trasą. Ten jis jautėsi kaip namie. Būdamas atviros konstrukcijos ir su varikliu už vairuotojo jis garantuodavo lygiai tokius pat ekstremalius pojūčius kaip ir kelis ar keliasdešimt kart brangesni superautomobiliai.

Ir po dešimt gamybos metų jis yra unikalus. Nors atsirado vienas kitas konkurentas („KTM X–Bow“, „Caterham R500“), jis vis dar populiarus pasirinkimas norintiems sportinio automobilio, kuriuo po pasivažinėjimo trasoje galima parvažiuoti namo – jis turi visus saugumo elementus reikalingus važinėtis paprastais keliais.

Gimimo dienos proga „Ariel“ išskirtinei 45 žmonių grupei pristatė galingiausią „Atom“ versiją – „500“. Jo gale sumontuotas V8 3,0 l monstras. Tikslių duomenų neturime, bet kiek silpnesnis „Atom 5“ iki šimto įsibėgėja greičiau nei per tris sekundes.

Kad tai yra techniškai ypač paprastas automobilis, liudija faktas, kad pristatymo metu surengtame šou, gamyklos darbuotojai susirinkusių svečių akivaizdoje tokį automobilį surinko nuo 10:15 iki 15:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius