-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 02 20

„Audi“ pristato RS Q3 visureigį su 310 AG

Vokietijos automobilių gamintojas „Audi“ pagaliau paviešino informaciją apie pirmąjį galingą visureigį RS Q3, kuris pažymi padidinto pravažumo automobilių gamos plėtimą.
„Audi RS Q3“
„Audi RS Q3“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Audi „Audi Q3“

Pranešama, kad RS Q3 bus pristatytas Ženevos automobilių parodoje. Galingiausia Q3 versija turi 2,5 litro, penkių cilindrų benzininį variklį su turbokompresoriumi, kuris generuoja 310 AG bei 420 Nm esant 1500 – 5200 aps./min.

Gamintojas deklaruoja, kad su tokiu varikliu šis 1730 kg sveriantis visureigis iki 100 km/h įsibėgės per 5,5 sekundės. Negana to, vidutinės šio automobilio degalų sąnaudos, pasak vokiečių, turėtų siekti apie 8,8 l/100 km degalų.

Gamintojo nuotr./Audi RS Q3
Gamintojo nuotr./„Audi RS Q3“

Šiame segmente iki šiol galingiausias buvo BMW X1, turintis 2,0 litrų keturių cilindrų variklį su 242 AG. Visgi, tikėtina, kad RS Q3 ne ilgai bus vadinamas greičiausiu visureigiu savo kategorijoje – „Mercedes-Benz“ žada pristatyti GLA45 AMG su 2,0 litrų motoru, turinčiu 354 AG – tiek pat, kiek ir A45 AMG.

310 AG į visus varančiuosius ratus bus siunčiami per 7 laipsnių „S-tronic“ pavarų dėžę. Maksimalus šio visureigio greitis bus ribojamas iki 250 km/h.

Gamintojo nuotr./Audi RS Q3
Gamintojo nuotr./„Audi RS Q3“

Koncepcinė RS Q3 versija buvo pristatyta praėjusių metų Pekino automobilių parodoje. Gamykliniai visureigiai turės RS apdailą, kurią sudaro juodos priekinės grotelės su matiniu aliuminio apvadu. „Audi“ specialiai šiam modeliui suprojektavo ir unikalius priekinį bei galinį buferius. Pastarasis papuoštas difuzoriumi bei didesniu išmetimo sistemos vamzdžiu. Į RS apdailą įeina ir galinis spoileris bei kėbulo spalva nudažytos ratų arkos.

„Audi“ akcentuoja, kad RS versija bus 25 mm žemesnė už įprastus Q3 modelius, tuo tarpu esminiai pakabos elementai yra gerokai standesni, o stabilizatoriai – didesnio skersmens. Baziniai RS Q3 bus apauti 19 colių ratlankiais, tačiau už papildomą kainą pirkėjai galės rinktis iš trijų skirtingo dizaino 20 colių ratlankių.

Gamintojo nuotr./Audi RS Q3
Gamintojo nuotr./„Audi RS Q3“

Automobilio viduje dominuoja pilka bei juoda spalvos ir odos apdaila. Sėdynės bei vairas bus apsiūtas kontrastingomis, šviesiomis siūlėmis. Teigiama, kad vairuotojas galės stebėti turbokompresoriaus generuojamą slėgį paėmimo sistemoje, matys alyvos temperatūrą, tačiau negana to, visureigyje sumontuotas ir trasos ratų įveikimo laikus skaičiuojanti sistema.

RS Q3 yra ketvirtasis naujos kartos RS modelis – iki šiol buvo RS5 kabrioletas, RS6 universalas bei RS7. „Audi“ ketina RS modelių gamą praplėsti iki 8 automobilių.

Gamintojo teigimu, RS Q3 Europos valstybių gatvėse turėtų pasirodyti jau trečiąjį šių metų ketvirtį, o jo kaina sieks apie 168 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius