Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 25

Bandomasis važiavimas: atnaujintas benzininis „Mazda 6“ ir dyzelinis „Mazda CX-7“ (nuotraukos, video)

Šią savaitę „Inchcape motors“ atstovai Vilniuje pristatė dvi „Mazda“ naujienas. Pirmoji – tai atnaujinto dizaino (eksterjero ir interjero) „Mazda 6“. Antroji – parketinis visureigis „Mazda CX7“ su dyzeliniu varikliu.
Atnaujinta MAZDA 6 (2010)
Atnaujinta MAZDA 6 (2010) / Gamintojų nuotr.

Tiesą sakant, jei „Mazda 6“ būčiau sutikęs kur nors greitkelyje, vargu ar būčiau pastebėjęs vadinamąjį „face-liftą“ (kosmetinius pakeitimus). Sutikite, sunku patobulinti ir taip nepriekaištingą „Mazda 6“ dizainą. Todėl atrasti 10 skirtumų tarp „Mazda 6“ ir „Mazda 6“ (2010 m.) nepavyko. Laimei, gamintojų atstovai tikrai detaliai išvardijo minimalius išvaizdos patobulinimus.

Atnaujinta priekinė automobilio dalis sportiškesnė, raiškūs žibintai ir naujai suprojektuoti rūko žibintai suteikia agresyvios elegancijos. Visos atnaujinto modelio versijos gavo naujus vardus – „Comfort“, „Touring“, „Dynamic“ ir „Exclusive“ (aukščiausias įrangos lygis). Interjere atnaujinti elementai leidžia iš karto pajusti kokybę – chromo ir spindžios juodos spalvos akcentai sukuria aukštos klasės pojūtį.

Trūkumai? Jie pašalinti
Iki šiol „Mazda“ vairuotojai dažniausiai skųsdavosi pernelyg diskomfortiška važiuokle ir nepatogiu mygtukų rinkiniu ant vairo – CF-NET prietaisų valdymo sistema. Gamintojai pasimokė iš klaidų ir pašalino šiuos trūkumus. Dabar norimą rezultatą galima pasiekti mažiau kartų spaudant mygtukus. Važiuoklę konstruktoriai taip pat pakeitė, o žurnalistai turėjo progos ją išbandyti važiuodami skirtingais keliais.

Testams buvo pateikti keturi skirtingi automobiliai: skirtingos komplektacijos, skirtingos pavarų dėžės, varikliai.

VIDEO: 15min.lt / Atnaujintos Mazda 6 pristatymas

Šeimyninis automobilis
Rašant apie automobilius visuomet labai svarbu pateikti įspūdį ir nuotaiką, netgi kvapą. Šia prasme atnaujinta „Mazda 6“ tikrai smagus šeimyniniam pasivažinėjimui skirtas automobilis: patogi sėdėsena priekyje ir gale, malonūs liesti vidinės apdailos paviršiai, ne itin didelės kuro sąnaudos (apie 7,9 l/100 km), paklusnus vairas, nekaprizinga pavarų dėžė.

Apie patobulinimus. Tikrai galima sutikti, kad „Mazda 6“ dabar tapo komfortabilesnė, „minkštesnė“. Gerai tai ar blogai? Jei pučiant šoniniam vėjui norite skrieti greitkeliu, jusite „burės“ efektą, automobilis nebus prilipęs prie kelio. Jei nedideliu greičiu važiuosite duobėtu keliu, pakaba pakankamai gerai sugers nelygumus. Štai koks rezultatas.

Turint omeny erdvų saloną, šį automobilį priskirčiau šeimyninių klasei. O labiausiai pavykęs universalo dizainas su dar labiau padidintu galiniu spoileriu tokį šeimyninį automobilį daro nenuobodų, įkvepiantį nuotykiams. Tiesa, dar sumažinti iki 16 colių bazinės komplektacijos ratai – kam automobilis važiuotų „minkščiau“.

Tą patį galima pasakyti ir apie variklius. Išbandytas „automatas“ su 2 l varikliu važiavo pakankamai smagiai (kad galėtum be vargo aplenkti kitą automobilį), tačiau, nuspaudus greičio pedalą iki dugno, baubė dar pernelyg garsiai.

2 l (variklis MZR 2.0 DISI – 155 AG), sumontuotas „Mazda 6“ su mechanine 6 pavarų dėže – tai pats aukso vidurys. Kaip su tokios kubatūros varikliu (atitinkančiu Euro 5 ekologinius reikalavimus), važiuoti visai smagu ir komfortabilu. Tačiau, kaip pripažįsta ir patys atstovai, pirkdami „Mazda 6“, klientai dažniausiai svajoja apie 2,5 l variklį (170 AG), bet iš ekonominių sumetimų renkasi taupesnį ir ramesnį. Pripratusiems prie dyzelinių variklių gali pasirodyti, kad jis „netraukia“ mažais sūkiais, tokį variklį reikia įsukti bent iki 2000 aps./min.

Jaukus dyzelis
Dyzelinu varomas visureigis „Mazda CX-7“ – visai kas kita. Naujasis dyzelinis variklis (MZR-CD, 173 AG) paliko labai gerą įspūdį. Kuro sąnaudos svyravo apie 7 l/100 km, „dyzeliukas“ šaudavo į priekį vos prisilietus prie pedalo. Garsas taip pat malonus ausiai. Nors tokie varikliai gaminami tik Europai, tačiau dinaminės jų charakteristikos padarytų įspūdį ir kitų kontinentų vairuotojams. Žinoma, bus sunku konkuruoti su viešpataujančiais Prancūzijos gamintojais, bet rimtas žingsnis jau žengtas.

Dar kelios „Mazda 6“ naujovės
• Nauja staigaus stabdymo įspėjimo sistema (ESS – Emergency Stop System) užtikrina didesnį saugumą: dėl staigaus stabdymo automatiškai įsijungiant avariniams žibintams, įspėjami iš paskos važiuojantys vairuotojai .
• Nauja pajudėjimo įkalnėje sistema (HLA - Hill Launch Assist) pristatoma modeliuose su mechanine pavarų dėže. Sistema kartu su dinaminio stabilumo sistema (DSC – Dynamic Stability Control) neleidžia automobiliui riedėti atgal prieš pajudant.
• Atnaujinta posūkių jungimo sistema: net ir trumpai įjungus posūkio signalą, jis mirksės 3 kartus.

 Lietuvoje naujosios „Mazda 6“ kaina prasideda nuo 68 180 Lt (sedanas), 70 300 Lt (hečbekas) bei 73 110 Lt (universalas). Vasarą Lietuvoje taip pat turėtume išvysti  sportinę „Mazda 3 MPS“ (260 AG) ir naująją „Mazda 5“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius