Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 10

BMW i3 – ekologiškas, kompaktiškas ir labai ekstravagantiškas

Per pastaruosius trejus metus BMW i3 tapo vienu iš dažniausiai žiniasklaidos kanaluose figūruojančių elektromobilių, nors iki šiol jis dar netgi nevažinėjo gatvėmis. Frankfurte pagaliau debiutavęs modelis susilaukė išskirtinio pirmąją dieną parodą aplankiusių žiniasklaidos ir industrijos atstovų dėmesio. Patys bavarai tikina, kad šis elektromobilis bus revoliucinis.
BMW i3
BMW i3 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip ir buvo pranešta anksčiau – baziniai modeliai su pilnai įkrautomis baterijomis galės įveikti 130–160 kilometrų distanciją. BMW atliktas tyrimas parodė, kad vidutiniškai žmonės visame pasaulyje per dieną automobiliais įveikia maždaug 64 km.

Jeigu toks įveikiamas atstumas vairuotojams pasirodys per mažas – gamintojas siūlys užsisakyti versiją su papildomu vidaus degimo varikliu, atliekančiu generatoriaus vaidmenį. 34 AG, 2 cilindrų motociklo agregatas kraus ličio-jonų baterijas, taip nuvažiuojamą atstumą padidindamas iki 300 kilometrų.

BMW i3
BMW i3

Nors BMW stende laukė eile sustatyti šeši nauji i3 elektromobiliai, norint žvilgtelėti į vidų mums teko laukti eilėje. Modelio interjeras toks pats ekstravagantiškas kaip ir jo išorė: priekyje įrangos kiekis sumažintas iki minumumo, todėl gausu erdvės, įrengta didžiulė priekinė palangė padengta veltiniu, transmisijos valdymas įrengtas viršuje prie vairo, o durų langai neturi viršutinės rėmo dalies. 

BMW i3
BMW i3

Pranešama, kad Europos gatvėse i3 pasirodys jau šių metų lapkritį – Vokietijoje baziniai elektromobiliai kainuos nuo 34,9 tūkst. eurų (apie 120 tūkst. Lt), o modeliai su papildomu vidaus degimo varikliu bus 4,5 tūkst. eurų (15,5 tūkst. Lt) brangesni.

VIDEO: BMW stendas Frankfurto automobilių parodoje

Bavarai priduria, jog i3 pasižymi ir itin pigiais eksploataciniais kaštais – automobilio priežiūra kainuos maždaug 40 proc. pigiau nei 320d modelio.

BMW i3
BMW i3

Nors ir BMW i3 yra mažiausias automobilis dabartinėje šios markės gamoje, 1195 kg svoris ir 170 AG bei 250 Nm galia pavers jį pakankamai dinamišku. Iki 60 km/h jis įsibėgės tik per 3,7 sekundės, o 100 km/h padalą spidometro rodyklė kirs nuo starto praėjus 7,2 sekundės. Maksimalų greitį dėl efektyvumo BMW apribojo iki 150 km/h.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius