-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 26

„Cadillac CTS“ – amerikietis tarp vokiškų sedanų

Kovo 29-ąją startuosiančioje Niujorko automobilių parodoje prabangių mašinų gamintojas iš Jungtinių Amerikos Valstijų „Cadillac“ parodys naująjį savo ginklą – sedaną CTS. Teigiama, kad šis modelis bus tiesioginis varžovas 5 serijos BMW bei E klasės „Mercedes-Benz“ sedanams.
„Cadillac CTS“
„Cadillac CTS“ / Gamintojo nuotr.

Ankstesnės kartos CTS buvo priskiriamas prie nišinio segmento – jis tiesiogiai nekonkuravo nei su 3 serija (C klase), nei su 5 serija (E klase). Visgi amerikiečiai nusprendė pereiti prie stambesnių gabaritų ir į vidutinio dydžio sedanų klasę įžengti su trenksmu.

Ryškūs, „Cadillac“ modeliams būdingi bruožai dominuoja ir naujajame CTS. Teigiama, kad šis modelis buvo kuriamas pagal naują, daugiau į dinamiškumą orientuotą „Art & Science“ dizaino kryptį, o grakštų priekį puošia LED dienos žibintai.

Gamintojo nuotr./Cadillac CTS
Gamintojo nuotr./„Cadillac CTS“

„General Motors“ praneša, kad naujieji CTS bus gaminami su trim skirtingais benzininiais varikliais. Baziniai modeliai turės 2,0 litrų, keturių cilindrų jėgaines su turbokompresoriumi (272 AG), kiek brangesni – 3,6 litro V6 atmosferinius motorus (321 AG), o galingiausi – visiškai naują 3,6 litro V6 agregatą, generuojantį net 420 AG.

Visi motorai bus poruojami su 8 laipsnių automatinėmis pavarų dėžėmis, o už papildomą kainą vairuotojai galės užsisakyti ir visų varančiųjų ratų važiuoklę.

Tikėtina, kad vėliau bus pristatyta ir CTS-V kupė versija, tačiau pirmiausiai pasirodys sedanai bei universalai. 2014-aisiais „Cadillac“ su šiais modeliais turėtų įžengti ir į Europos rinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius