Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 17

„Chevrolet Corvette Stingray“ svečiuojasi Europoje – čia bus atliekami kokybės patikros procesai

Žinia, kad Europos žemyne naujoji „Chevrolet Corvette“ bus parduodama nuo šių metų rudens – ne naujiena. Tačiau „General Motors“ praneša, kad atitinkamos Europos institucijos jau sulaukė pirmųjų modelių – jiems bus atliekami įvairūs kokybės patikros procesai.
Europos rinkai skirto „Corvette Stingray“ prietaisų skydelis
Europos rinkai skirto „Corvette Stingray“ prietaisų skydelis / „Chevrolet“ nuotr.

Pranešama, kad du tokie automobiliai, pritaikyti Europos keliams, keletą mėnesių bus bandomi Vokietijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje bei Olandijoje.

„Corvette“ yra vienas iš geriausiai žinomų vardų automobilių istorijoje, o naujasis „Stingray“ yra ne tik pajėgus, bet ir pakankamai pažangus automobilis“, – teigė „Chevrolet Europe“ technikos departamento vadovas Patrickas Herrmannas. „Šio automobilio bandymai yra vienas iš įdomiausių mano darbo akcentų“, – pridūrė jis.

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./Chevrolet Corvette Stingray
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Chevrolet Corvette Stingray“

Visi Europoje parduodami „Corvette Stingray“ turės Z51 paketą, kurį sudarys elektroniniu būdu valdomas riboto praslydimo diferencialas, specialus aerodinaminis paketas, didesnio skersmens ratlankiai bei stabdžių diskai, standesni pakabos elementai, jautresni vairo stiprintuvai, speciali, magnetiniu būdu valdoma pakaba, sportinė traukos kontrolė ir sportinė išmetimo sistema. Šios gėrybės gimtosiose Jungtinėse Amerikos Valstijose kainuoja apie 5 tūkst. JAV dolerių.

Automobiliai su 6,2 litro V8 motorais, generuojančiais 460 AG esant 6000 aps./min. bei 630 Nm esant 4600 aps./min. iki 100 km/h įsibėgės maždaug per 4 sekundes. Kiekvienas Europai skirtas modelis turės 7 laipsnių mechaninę pavarų dėžę su sistema, kuri, žeminant pavarą aktyvuos akceleratorių ir suvienodins alkūninio veleno ir pavarų dėžės veleno sukimosi greičius.

Nors ir kainos buvo paskelbtos kiek anksčiau, priminsime, kad Vokietijoje bei Prancūzijoje toks automobilis kainuos nuo 70 tūkt. eurų (apie 240 tūkst. Lt). Tuo tarpu JAV rinkoje visiškai nauji „Corvette Stingray“ kainuoja nuo 52 tūkst. JAV dolerių (maždaug 136 tūkst. Lt). Žinoma, šiai rinkai skirti automobiliai neturės kai kurių europinių privalumų, tačiau kainų skirtumas yra milžiniškas.

Kaip manote, ar šis automobilis pagardins Europos mašinų mišrainę?

VIDEO: „Chevrolet Corvette Stingray“ bandymai Europoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius