Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 30

Devyni iš dešimt automobilių Afganistane – „Toyota Corolla“

Štai jums visiškai neįtikėtini skaičiai – net 90 proc. Afganistane važinėjančių automobilių – „Toyota Corolla“. Pasak „The Washington Post“, taip šalies gyventojai išreiškia savo požiūrį į Vakaruose (Europoje ir JAV) gamintus automobilius.
„Toyota Corolla“ Kabule
„Toyota Corolla“ Kabule.

Nors „Toyota Corolla“ turi negendančio automobilio reputaciją, Afganistano gyventojai šiuos automobilius renkasi ne dėl šios priežasties. Sovietų Sąjungai okupavus Afganistaną, šalies gyventojai atsikratė visų vakarietiškų automobilių, pakeisdami juos rusiškomis „Volga“ ir japoniškomis „Toyota Corolla“. Nors Japonija ir buvo laikoma Vakarų sąjungininke, „Toyota“ automobiliai buvo vertinami kaip tinkama alternatyva.

„Volga“ netruko užsirekomenduoti kaip nepatikimas automobilis, o „Toyota Corolla“ sulaukė greito populiarumo. Tiesa, į šalį dažniausiai patekdavo dėvėti automobiliai, skirti JAV ir Europos rinkoms.

Dauguma „Toyota Corolla“, važinėjančių Afganistane, yra baltos spalvos. Nors dulkėtiems keliams ši spalva, rodos, pati netinkamiausia, ji laikoma prabangia. Europos rinkai skirti automobiliai „Corolla“ labiau vertinami dėl geresnės ekonomijos.

Dauguma dėvėtų automobilių į šalį papuola pro Dubajų. Praeitais metais buvo parduoti vos 402 nauji „Corolla“ automobiliai. Skaičiuojama, kad šiuo metu Kabule važinėja apie pusė milijono automobilių, dauguma, žinoma, „Toyota Corolla“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius