Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 10

Du ratai geriau nei keturi? GM mano, kad taip gali būti

„General Motors“ kompiuterių ir elektronikos parodoje CES pristatė koncepcinį modelį, kuris važiuoja ant dviejų ratų. Ne kaip motociklas, o kaip „Segway“.

„Electric Networked Vehicle“ arba sutrumpintai EN–V – mažas dviejų vietų „automobilis“ su 60 km distanciją įveikiančiais varikliu ir akumuliatoriais.

Juda jis tokiu pat principu kaip ir riedžiai – balansuoja ant dviejų lygiagrečiai sumontuotų ratų. Tiesa, skirtingai nei „Segway“ riedžiai, jis turi stogą ir sėdynes.

Ką reiškia „Network“ (liet. tinklas) šios transporto priemonės pavadinime? Pasirodo, šis EN–V gali pats save vairuoti. Įsėdate, pasiimate į rankas karštos kavos puodelį, pasakote kur norite važiuoti o EN–V jus ten nugabena pats. GPS ir krūvos sensorių pagalba jis matuoja aplinką ir reaguoja į kliūtis ir pan.

Tokias technologijas šiuo metu intensyviai bando tiek interneto gigantas „Google“, tiek „Audi“ ir kitos kompanijos. Primename, kad „Audi Autonomous TT“ automobilis jau įkopė į Paiks Pyko kalną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius