Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 24

Gali būti nutraukta legendinių juodųjų Londono taksi automobilių gamyba

Vienas iš Londono miesto simbolių yra juodi taksi automobiliai. Tačiau jų populiarumas blėsta ir ilgus metus „Black cab“ gaminanti „Manganese Bronze“ gamintojas skaičiuoja nuostolius.
Juodasis Londono taksi
Juodasis Londono taksi / Gamintojo nuotr.

Šiuo metu juoduosius Londono taksi gamina „Manganese Bronze“ kompanija, kurios 20 proc. priklauso Kinijos automobilių gamintojui „Geely“. Tačiau kinai nesiruošia ištiesti pagalbos rankos, nes per pirmąjį šių metų pusmetį „Manganese Bronze“ patyrė 15,3 mln. litų nuostolį. Populiarumo šiems automobiliams neprideda ir faktas, jog teko atšaukti 400 juodųjų taksi, dėl nekokybiškų vairo kolonėlių. Beje, jas tiekė kinai „Geely“.

Gamintojui išlikti nepadeda ir kiti faktai. Pavyzdžiui nemažą „Manganese Bronze“ užimamą rinkos dalį, vis labiau ruošiasi kandžioti „Mercedes-Benz“ ir „Nissan“, kurie pristatė savo juodųjų Londono taksi versijas. Jeigu „Manganese Bronze“ bus uždarytas, be darbo liks 300 gamyklos darbuotojų. „Manganese Bronze“ išreiškė viltį, kad jiems atsitiesti padės žinomas vardas ir reklaminis veidas – juodasis taksi. Beje, kinai gamina šio automobilio versiją skirtą savo rinkai. Tik Kinijoje šis automobilis parduodamas ne kaip taksi, o kaip paprastas automobilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius