Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 09

„General Motors“ – ant žlugimo ribos

Paskelbusi, jog per trečiąjį šių metų ketvirtį patyrė net 2,5 mlrd. JAV dolerių (apie 6,8 mlrd. litų) nuostolių, „General Motors” taip pat informavo, jog nutraukė derybas dėl galimo susijungimo su „Chrysler“.
Chrysleris
Chrysleris / Gamintojų nuotr.

Manoma, kad turimų lėšų šiam vienam iš didžiausių pasaulyje automobilių gamintojui vykdyti veiklai pakaks tik iki metų pabaigos. Įmonė pažymėjo, jog tokią jos dabartinę padėti lėmė planetą krečianti ekonominė krizė, bei dar kartą paragino JAV valdžią suteikti pagalbą itin sudėtingoje situacijoje atsidūrusiai automobilių pramonei.

Per trečiąjį šių metų ketvirtį „General Motors“ pardavė 2,1 mln. automobilių – 11 proc. mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Kompanijos pajamos taip pat pastebimai nukrito – nuo 5,6 mlrd. dolerių pernai iki 4,75 mlrd. šiemet.

Taigi, nenuostabu, kad finansinėje duobėje atsidūrusi amerikiečių kompanija nutraukė derybas su tautiečiais „Chrysler“. Kalbama, jog tuo pasinaudoti jau netrukus gali korėjiečiai „Hyundai“, kuriai ypač įdomus „Jeep“ prekės ženklas. Be to, jau anksčiau kalbėta, kad šią kompaniją gali įsigyti ir „Nissan-Renault“ koncernas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius