Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 13

„Honda“ atstovai tikina, kad naujasis „Civic Type-R“ bus greičiausias priekiniais ratais varomas automobilis Niurburgringe

Pastarasis „Type-R“ serijos „Civic“ „patobulinimas“ vargiai gali sulaukti patobulinimo vardo. Aštuntosios kartos „Civic“ pagrindu sukurtas hečbekas prarado puikias septintosios kartos „Type-R“ valdymo savybes, įgavo papildomo svorio ir nulio AG prieaugį. Su devintąja karta reikalai keičiasi iš esmės.
Niurburgringo trasa
Niurburgringo trasa / organizatorių nuotr.

2015-aisiais planuojama pristatyti naują „Civic Type-R“ versiją. „Honda“ atstovai neslepia, kad iš šio automobilio tikisi vieno ryškaus pasiekimo: Vokietijos Niurburgringo trasos vieno rato įveikimo laiko rekordo priekiniais ratais varomu automobiliu. Dabar šis rekordas priklauso „Renault Megane RS Trophy“, kuri praėjusiais metais įveikė trasą per 8 min. 7,97 s.

Tikslūs duomenys, kas tūnos po „Civic Type-R“ variklio dangčiu, dar neatskleidžiami, tačiau sklando gandai apie 1,6 l darbinio tūrio motorą su turbina. Jis turėtų išvystyti 260 AG, o technologiškai būti labai artimas dabar „Honda“ naudojamam varikliui pasaulio kėbulinių automobilių čempionate (WTCC).

Kita naujovė, apie kurią užsiminė jau patys „Honda“ atstovai, yra vairuojami galiniai ratai. Prieš dvidešimt metų 4WS vadinama sistema, leidžianti galiniams ratams reaguoti į vairo pasukimus ir pasisukti iki 3 laipsnių, buvo montuojama į „Prelude“ modelius, tačiau dėl papildomų gamybos kaštų jos buvo atsisakyta. 2015-aisiais ši sistema gali būti atgaivinta „Civic“ automobilyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius