Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 12

„Honda“ servisas apie oro pagalvių vagystes: „Skaičius žvėriškas. Epidemija!“

Naujų ir apynaujų automobilių „Honda“ savininkams metas steigti savigynos būrius. Lapkričio mėnesį prasidėjusi nauja vagių manija – oro pagalvių iš „Civic“ ir „Accord“ modelių vagystės – ne tik nesibaigia, bet ir įgauna pagreitį. Policija yra bėjėgė užkirsti kelią šioms vagystėms, o specializuotų servisų meistrai nespėja suktis tvarkydami suniokotas mašinas.
„Honda“ saugos pagalvės masina ilgapirščius.
„Honda“ saugos pagalvės masina ilgapirščius. / „Honda.lt“ nuotr.

Sostinės bendrovės „Veho“, parduodančios ir prižiūrinčios automobilius „Honda", administratorius Arnas Kemeklis penktadienio popietę 15min.lt pasakojo: „Vakar, užvakar turėjome 6–8 hondas su išplėštomis pagalvėmis. Šiandien kol kas turime vieną, bet jau skambino, kad bus dar. Šią savaitę iš viso turime daugiau nei 10, o bendras skaičius – žvėriškas. Tai epidemija respublikiniu mastu!“Tai epidemija respublikiniu mastu! Gaila draudikų – nuostoliai baisūs! – apie oro pagalvių vagystes sakė serviso administratorius A.Kemeklis.

„Gaila draudikų“

A.Kemeklis sakė, kad vagims išdaužus durelių langą ir išplėšus porą pagalvių nuostoliai siekia nuo 5 tūkst. litų. Jei vagystės metu apgadinama daug apdailos detalių ar dar kas nors, bendra žala išauga net iki 8–9 tūkst litų. „Kol kas įvykiai buvo draudiminiai. Gaila draudikų – nuostoliai baisūs!“ – kalbėjo A.Kemeklis.

Kita bėda – sutvarkyti suniokotas mašinas ne taip paprasta. „Pagalves užsakome kiekvienam klientui individualiai. Kai kuriems modeliams gamykliniai užsakymai užtrunka mėnesį arba porą", – sakė A.Kemeklis.

Vadinasi, dalis automobilių, apvogtų dar lapkričio mėnesį, iki šiol nesulaukė remonto. Nenuostabu, kad kai kurie vairuotojai, tikėdamiesi greitesnių sprendimų, pagalvių ieško per skelbimus internete.

Ar vairuotumėte be pagalvių?

Ar vairuotojai, laukiantys remonto, drąsiai ryžtasi važinėti savosiomis hondomis be oro pagalvių?

„Jei automobilio savinininkas pageidauja – įstikliname ir paleidžiame jį be pagalvių. Tik vienas ar du klientai kantriai laukia“, – minėjo A.Kemeklis.

Ar įmanoma „Honda" oro pagalves apsaugoti nuo vagių? „Kol kas nieko nesugalvojame. Gamykloje niekas neįvertino, kad gali būti tokių vagysčių. Juk tai muzikos grotuvai, kurie sunkiai išimami ir turi apsaugos kodus. O pagalvėms priemonių, deja, nenumatyta“, – kalbėjo serviso atstovas.

Įtari, kad vogta – nepirk!

Sostinės policija padėties nedramatizuoja. Pareigūnų supratimu, tokio pobūdžio nusikaltimų mastai nėra milžiniški. Galų gale, kaip tokiais atvejais mėgstama sakyti, prie kiekvienos hondos po policininką nepastatysi.Galiu patvirtinti, kad yra įtariamų asmenų, – apie atliekamą intensyvų tyrimą sakė kriminalistas R.Šilobritas.

Ką policija žino apie oro pagalvių vagysčių užkulisius, kiek ilgapirščių sutramdyta?

Sostinės 1-ojo komisariato, kurio teritorijoje fiksuojama daug tokių vagysčių, Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Ramūnas Šilobrito 15min.lt pasakojo: „Šiuo metu intensyviai atliekamas tyrimas. Bet detalizuoti, ką mes sulaikėme, kol kas negalėtume. Galiu tik patvirtinti, kad yra įtariamų asmenų.“

Pareigūno teigimu, greičiausiai pavogtos pagalvės naudojamos remontuojant daužtus automobilius.

R.Šilobritas vylėsi, kad save gerbiantys „Honda" savininkai ir šias mašinas taisantys meistrai kaskart pasidomi, iš kur jiems atkeliauja remontui reikalingos detalės. Jei vogtų oro pagalvių paklausa mažėtų, tada ir vagims mažėtų noras jas plėšti.

Kriminalistų vadas minėjo, kad saugos pagalves plėšia „grupės iš anksto susitarusių asmenų“, nusikaltimai vykdomi „pasiruošus, žaibiškai“.

Patruliai – ne visagaliai

Sostinės 7-ojo komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Almantas Lukša pasakojo: „Kai vagiama iš mašinų, realiausia sulaikyti įtariamuosius įvykio vietoje. Patruliams to nėra pavykę padaryti, todėl paieškos procesas užtrunka.“

Pareigūnas mano, kad pagalvių vagys iš anksto gerai žino, kur dės savo grobį.

„Su tomis pagalvėmis į turgų niekas neina ar taksistams nepriduoda. Čia būna konkretūs užsakymai“, – sakė A.Lukša.

15 min.lt primena, kad prieš kurį laiką masiškai buvo plėšiamos „Peugeot 307" saugos pagalvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius