Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 26

Išprotėjimui ribų nėra: „Ariel“ kuria titaninę „Atom“ platformą

„Ariel Atom“ yra neabejotinai vienas iš beprotiškiausių automobilių pasaulyje. Tačiau gamintojas nusprendė, kad 612 kg sveriantis automobilis yra pernelyg sunkus, todėl pradėjo kurti naują platformą.
„Ariel Atom“
„Ariel Atom“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 Ariel Atom

Pranešama, kad britai šio modelio platformą kurs naudodami titaną. Tai, pasak specialistų, automobilio svorį leistų sumažinti maždaug 8 procentais (apytiksliai, iki 563 kg). Teoriškai, naudodami titano medžiagą jie „Atom“ svorį galėtų nurėžti iki pusės tonos, tačiau kompanija teigia, kad jos tikslas – šiek tiek daugiau nei 500 kg.

Nors ir titanas yra itin tvirta bei lengva medžiaga, jos suvirinimo technologija yra labai brangi – tam reikia specialios patalpos, užpildytomis argono dujomis.

Patikimų šaltinių teigimu, „Ariel“ dar nenusprendė, ką tiksliai daryti su titanine platforma: ar ją montuoti į kelis, riboto leidimo „Atom“ modelius, ar palikti papildomos įrangos sąraše, kad kiekvienas norintis kažko išties įspūdingo, galėtų pasirinkti būtent tokį pagrindą.

Kita vertus, įdomu sužinoti, kokia būtų tokią platformą turinčios „Atom“ versijos kaina. Tikime, kad svorį pavyks sumažinti 8 procentais, tačiau milžiniški gamybos kaštai smarkiai padidintų mašinos vertę.

„Ariel Atom V8“ sveria vos 612 kg, o galinius jo ratus suka įspūdingas agregatas. 3,0 litrų V8 motoras yra pagamintas iš dviejų „Suzuki Haybusa“ motociklo variklių bei generuoja net 500 AG esant 10,6 tūkst. aps./min. 100 km/h greitį ši mašina pasiekia per 2,3 sekundės. Tik 25 laimingi benzingalviai gali įsigti tokius automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius