-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 04 22

„Jaguar“ atnaujino XF ir XK modelius

Didžiosios Britanijos automobilių gamintojas „Jaguar“ Niujorke vykstančioje automobilių parodoje oficialiai pristatė atnaujintus XF ir XK modelius. Nors pakeitimai nėra labai žymūs, jie labai ženkliai pagerino automobilių išvaizdą.
Atnaujinti „Jaguar“ XK ir XJ modeliai
Atnaujinti „Jaguar“ XK ir XJ modeliai / Gamintojo nuotr.

XF modelio atnaujintą priekinę dalį galime pavadinti „atgal į ateitį“. Nes 2007 metais pristatytas C-XF koncepcinis automobilis, kuris vėliau išaugo į XF, turėjo siaurus, agresyvius priekinius žibintus. Vėliau pristačius serijinę XF versiją žibintai buvo pakeisti platesniais ir aukštesniais. Mūsų galva tai buvo vienintelis ne ypač vykęs dizaino sprendimas. Dabar ir jo nebėra.

Nauji žibintai automobiliui suteikia vizualios dinamikos, išbaigtumo. Jokios agresijos ar pan. Tai, be jokios abejonės, tikras „Jaguar“. Tokius automobilius gamina britai (nepaisant to, kad „Jaguar Land Rover“ kompaniją valdo indai).

Galinėje dalyje taip pat pakeisti žibintai. Jie tokios pat formos, tačiau naudoja „light blade technology“ sistemą. Tiesa sakant, mes nelabai supratome kaip ši sistema veikia, tačiau žibintai neabejotinai atrodo gražiau.

Beje, kosmetiškai pasikeitė ir galingiausias XF-R. Jis gavo tuos pačius naujus žibintus priekyje ir gale, naujus buferius. Priekiniame dabar sumontuotos dvi gražios oro paėmimo angos, gerokai didesnės už „ne-R“ modelio.

Kitas „Jaguar“ gaminamas automobilis XK gavo kiek mažesnių pokyčių dozę. Kiek pakito priekinės radiatoriaus grotelės, žibintai priekyje ir gale ir keli kosmetiniai elementai. Nors gaminamas ne pirmus metus, jis vis dar pritrenkia savo išvaizda. Ypač taisyklingos formos, graži langų linija. Rodos, kad tai labai rimtas konkurentas gerokai brangiems „Aston Martin“. O kur dar kabrioletas...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius