Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 17

Krizė skaudžiai įgėlė prabangių limuzinų „Maybach“ gamintojams

Liukso klasės limuzino pardavimas katastrofiškai krito, skelbia „Auto Express“.
„Maybach“
„Maybach“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 Roma

„Daimler“ koncernas, gaminantis prabangius limuzinus, nusprendė nutraukti „Maybach“ gamybą. Pagrindinė priežastis – dėl pasaulį apėmusios ekonomikos krizės kritęs pardavimas. Taip pat sklando gandas, kad bijoma vidinės konkurencijos su S klasės automobiliu „Mercedes“, kurį atnaujinti ketinama 2014 metais.

2009 metais pasirodė pranešimų, kad „Maybach“ pardavimo rodikliai nedžiugina: tuomet parduoti  66 automobiliai, t. y. beveik perpus mažiau nei metais anksčiau (119). 2010-ųjų pradžia buvo lemtinga.

Ši kompanija buvo įsteigta 1909 metais Wilhelmo Maybacho. Kompanija buvo žinoma ne tik kaip automobilių gamintoja, bet ir garsėjo varikliais dirižabliams „Zeppelin“. Varikliai buvo itin patikimi. Grafas F.Zeppelinas buvo patenkintas varikliais, o vėliau W.Maybachas savo automobilį pavadino grafo garbei – „Zeppelin“. Prabėgus 75 metams anų laikų automobilių rasime nebent turtuolio kolekcijoje...

„Daimler“ prikėlė „Maybach“ vardą 2002 metais. Išryškėja problema – modelių gamos trūkumas. Vienas automobilis, bet trys kėbulo variantai: „Maybach 57“, „Maybach 62“ ir „Maybach 62S Landaulet“. Dar pridėkime galingesnį S modelį su bi-turbo V12 varikliu. Vėliau atsirado „Zeppelin“ modelis. Tie patys varikliai nuo 57S ir 62S, bet galingesni 28 AG. Turtuolius galėjo pradžiuginti patobulintas eksterjeras bei naujas salonas. Galima paminėti ir „Exelero“ modelį, kainuojantį 5 mln. eurų. Gamintojai tikėjosi konkuruoti su „Rolls-Royce“ ir „Bentley“.   

Deja, „Maybach“ gamyba sustabdyta. Balandį Pekino automobilių salone bus pristatytas atnaujintas modelis, kuris pamažu taps S klasės automobiliu „Mercedes“ (2014 metais).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius