Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 10 11

„Land Rover Defender“ į pensiją išeis nuo gamybos pradžios praėjus 67 metams

G klasės „Mercedes-Benz“, „Jeep Wrangler“ ir „Land Rover Defender“ – trys kultiniai visureigiai, kurių išvaizda ilgos evoliucijos metu keitėsi labai subtiliai. Tačiau iš trijulės pasitraukia britai – 2015-aisiais bus stabdomi nuo 1948-ųjų gaminto „Defender“ surinkimo darbai.
„Land Rover Defender“
„Land Rover Defender“ / „Land Rover“ nuotr.

Britai tokį sprendimą priėmė dėl itin vis labiau juos smaugiančių taršos standartų. Didelio bei specifinio bekelių monstro gamintojams sunkiai sekėsi sumažinti šio automobilio taršos emisiją.

Kad ir kaip būtų gaila pamiršti vieną iš ikoniškiausių visureigių, „Defender“ idėjos britai paskandinti nesiruošia. Teigiama, kad Soligullo surinkimo gamykloje 2017-aisiais bus pristatytas šio automobilio pakaitalas. Tikėtina, tai bus radikaliai pakitęs visureigis, o jo kėbulo formos „Defender“ evoliucijoje atvers visiškai naują puslapį.

„Automotive Business Review“ portalui „Jaguar Land Rover“ atstovas pripažino, kad „Defender“ artėja prie gamybos pabaigos. Nors ir kai kurie portalai tikina, kad pakaitalas gali būti pavadintas „Defender II“ vardu, dėl to jokių garantijų nėra.

Negana to, „Automotive Business Review“ atstovai tvirtina, jog naujasis „Land Rover“ visureigis 2017-aisiais demonstruos koncepcinį „DC100“ puošusias kėbulo linijas bei proporcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius