-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 05 19

Lietuvoje jau galima įsigyti naujausią evoliucinį „Fiat Punto Evo“

Įgaliotoji „Fiat“ atstovė „Autobrava“ Lietuvoje pradėjo prekybą rudenį tarptautinėje Frankfurto automobilių parodoje pristatytu naujuoju „Fiat Punto Evo“, kuris, anot jo kūrėjų, pasižymi ypatingu saugumu, ekonomiškumu ir naujausiomis technologijomis.
„Fiat Punto Evo“ automobilis
„Fiat Punto Evo“ automobilis / Gamintojų nuotr.

Pavadinime esantis žodis „Evo” simbolizuoja modelio evoliuciją, kurią geriausiai pabrėžia naujasis MultiAir variklis, lyginant su analogiško darbinio tūrio pirmtakais, išvystantis 12 proc. daugiau galios, kartu pasiekdamas 16 proc. mažesnį degalų sunaudojimą bei CO2 emisiją. Iš „Fiat Grande Punto” evoliucionavęs modelis taip pat pasižymi pakitusiu automobilio dizainu ir nauja Hi–Touch salono apdaila.

Gamintojų nuotr./„Fiat Punto Evo“ automobilis
„Fiat Punto Evo“ automobilis

„Kurdami „Punto Evo”, „Fiat” inžinieriai galvojo apie jauną aktyvų žmogų, todėl už prieinamą kainą pasiūlė automobilį, kuriame pritaikytos ne tik naujausios telekomunikacinės ir saugumą užtikrinančios technologijos, bet ir sistemos, leidžiančios išreikšti jo ekogyvenimo būdo vertybes”, – sako „Autobrava“ pardavimų vadovė Ivona Narbutienė.

Lietuvoje pirkėjai „Fiat Punto Evo“ galės rinktis su vienu iš trijų benzininių arba dviejų dyzelinių variklių. Pirmieji du iš benzininių – patikimi ir ekonomiškiausi kainos prasme 1,2 ir 1,4 l varikliai. Trečiasis benzininis – naujausios MultiAir technologijos 1,4 l darbinio tūrio variklis, išvystantis 105 AG, jo degalų sąnaudos tesiekia 5,7 l/ 100 km, o su automatizuota pavarų dėže dar mažiau – 5,4 l/100 km. Populiarūs dyzeliniai antros kartos 1,3 l Multijet varikliai, kurių galia 75 AG ir 95 AG, 100 km nuvažiuoti vidutiniškai sunaudoja atitinkamai tik 4,5 ir 4,2 l dyzelino.

Gamintojų nuotr./„Fiat Punto Evo“ automobilis
„Fiat Punto Evo“

Pasak I.Narbutienės, vienas iš didžiausių šio automobilio privalumų – aukščiausio lygio saugumo sistema, kurią sudaro jau žemiausiame automobilio standartinės įrangos lygyje „Active” esančios visos 7 galimos saugos oro pagalvės bei ABS ir EBD saugos sistemos. Toje pačioje komplektacijoje taip pat yra ir telekomunikacinė Blue&Me sistema su ant vairo esančiais radijo/ CD valdymo mygtukais. Ši sistema taip pat prisideda prie saugumą užtikrinančių funkcijų, nes neatitraukiant rankų nuo vairo leidžia valdyti garso aparatūrą ir net skambinti mobiliuoju telefonu.

Vairuotojai, pasirinkę „Fiat Punto Evo“ „Emotion” komplektaciją, joje galės rasti dar daugiau saugų važiavimą kontroliuojančių sistemų – ESP + ASR/MSR, HBA ir Hill Holder, įkalnėje neleidžiančią pariedėti atgal. O pirkėjai, vertinantys ekonomišką ir aplinką tausojantį vairavimą, „Fiat Punto Evo“ modelį gali rinktis su Start&Stop sistema, sustojimo metu laikinai sustabdančia variklio veikimą.

„Autobrava” pardavimų vadovės teigimu, kiekvienam įsigytam naujajam „Fiat Punto Evo”, kurio kaina Lietuvoje prasideda nuo 36 900 litų, bus suteikta 3 metų garantija ir nemokama techninė pagalba kelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius