Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 02

Milijonas tik elektra varomų automobilių 2015 metais – realu?

Tai naujausias JAV automobilizmo ir ekologijos tikslas. Prezidentas Barackas Obama teigia, kad toks kiekis automobilių, vietoj degalų pylimo žarnų naudosiančių elektros tiekimo laidus, jau už kelerių metų bus realybė.
Milijonas elektromobilių 2015 metais JAV?
Milijonas elektromobilių 2015 metais JAV?

Peržvelgus elektros naudai kalbančius faktus, tokia vizija atrodo visai įgyvendinama. Pagrindiniai elektriniai modeliai – „Chevy Volt“ ir „Nissan Leaf“. Pirmojo savininkas automobilių pramonės gigantas „General Motors“ tvirtina pasieksiantis 120 tūkst. vienetų „Volt“ pardavimą jau 2012 metais, tačiau tai kiek abejotinas teiginys. Juolab kad JAV automobilių rinkos specialistai mano, jog 75 tūkst. naujų automobilių per metus būtų labai neblogas skaičius kalbant tiek apie „Chevy“, tiek apie „Nissan“ elektrinius modelius.

Jeigu patikėtume šiomis prognozėmis, jau 2015 metais vien šių dviejų modelių būtų 750 tūkst. vienetų. Pridėkim kokius 20 tūkst. visiškai elektrinių „Toyota Prius“ per metus, „Tesla Model S“ – milijonas tokiu atveju skamba visai realiai?

Vis dėlto JAV šiuo klausimu tarsi pasidalijusi į dvi stovyklas: vieni mano, kad tokios apimties automobilių rinkos elektrifikacija yra neįmanoma, kiti – kad toks tikslas gana realus. Kurių ekspertų prognozės pasitvirtins, bus galima tiksliau pasakyti nebent šių metų antroje pusėje, paaiškėjus pirmojo pusmečio pardavimo rezultatams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius