Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 09

MIT institutas ir „Volkswagen“ dirba prie Žvaigždžių karus primenančios navigacinės sistemos

Masačiusetso technologijų institutas ir Vokietijos automobilių gamintojas „Volkswagen“ drauge dirba prie labai įdomaus projekto. AIDA projekto esmė – projektuoti navigacinės sistemos informaciją ant priekinio automobilio skydo. Projektuoti labai didelius vaizdus.
AIDA 2.0 navigacinė sistema
AIDA 2.0 navigacinė sistema. / Gamintojo nuotr.

AIDA sistema išsišifruoja kaip „Affective, Intelligent Driving Agent“. Pažodinis vertimas būtų sudėtingas, bet esmė aiški – protingas ir efektyvus vairavimo pagalbininkas.

Sistema naudoja eilę 3D projektorių, kurie sukuria didelio žemėlapio vaizdą. Šiame 3D žemėlapyje atvaizduojamas GPS navigacinės sistemos rekomenduojamas maršrutas. Taip pat, AIDA 2.0 sistema supranta vairuotojo ar keleivio rankos mostus kaip gestus.

Ši sistema, kaip matote paveikslėlyje, atrodo labai „kietai“. Tiesa, jos praktinis panaudojimas labai abejotinas. Bent jau šiandien. Įsivaizduokite kaip smagu važiuoti tamsiu paros metu, kai visas prietaisų skydas šviečia, o vietoje kelio matai netikrus dangoraižius ir kitus objektus.

Tačiau jei prie šio projekto dirba tokie mokslų gigantai kaip MIT institutas ir automobilių gamintojas, kurio tikslas tapti pačiu didžiausiu pasaulyje, spėjame jie mato šioje technologijoje realią naudą. Gal po kelerių ar keliasdešimties metų tikrai ant priekinio skydelio matysime televizijos bokštą, Vilniaus senamiestį ir visus miesto „McDonalds“ restoranus.

Štai kaip viskas veikia - AIDA 2.0 sistema video siužete:

VIDEO: AIDA 2.0

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius