Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 04

Naujas greičio matuoklis gali užfiksuoti 32 automobilius vienu metu

Važiuojant Lietuvoje kartais atrodo, kad viršyti greitį pasislėpus už sunkvežimio, „inkilo“ fotografavimo metu lenkiant kitą transporto priemonę ir naudojant dar ne vieną būdą išsisukti galima nesudėtingai. Neilgam.
Greičio kameros fiksuojami pažeidėjai
Greičio kameros fiksuojami pažeidėjai / Kadras iš vaizdo siužeto

Šiaurės Amerikos greitį matuojančių kamerų gamintojas „Peak Gain Systems“ pranešė sukūręs prietaisą, galintį matuoti net 32 automobilių greitį vienu metu. Naujasis radaras gali stebėti keturias eismo juostas ir nesvarbu, kuria kryptimi automobiliai juda – neužfiksuotam likti šansų mažai.

Radaras stebi visų aplink važiuojančių automobilių greitį ir jų valstybinius numerius – vairuotojui pažeidus taisykles, sistema įsimena jo duomenis bei pažeidimą ir jį persiunčia atitinkamai institucijai. Naujasis radaras taip pat gali fiksuoti ir viešojo transporto eismo juostose važiuojančius paprastus vairuotojus. Vėlgi, visomis eismo kryptimis.

Dar įdomu, kad naujasis prietaisas gali būti montuojamas ant bet kurio pakelėje stovinčio objekto. Svarbiausia – švarus matymo laukas ir nuo 5 iki 8 metrų aukštis.

Pats radaras yra nedidelis (lyginant su dabartiniais) – jo plotas kaip kokio 13 colių skersmens ekraną turinčio nešiojamojo kompiuterio dėžė. Aukštis – mažiau nei sprindis. Kadangi jis nefotografuoja pažeidėjų, pastebėti jį, jeigu nėra įspėjamųjų ženklų, net ir pažeidus taisykles ir būnant užfiksuotam, šansų nėra daug.

Naujoji technologija jau 2012 metų pirmajame ketvirtyje bus pradėta taikyti kai kuriose JAV valstijose. Šiuo metu keli tokie radarai bandomuoju režimu dirba Sankt Peterburge, Rusijoje.

Vaizdo įraše, kuris rodo, kaip vaizdą mato kamera, žaliai rodomi greičio neviršijantys vairuotojai, geltonai – esantys „ant ribos“, o raudonai pažymėtų automobilių savininkai jau turi šiokią tokią bėdą.

VIDEO: Multi-Target Radar System CORDON

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius