-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18

Naujoji JAV prezidento Baracko Obamos transporto priemonė

Tikriausiai visi pamenate tą kuriozą, kuomet Obamos vizito Airijoje metu, jo „neįveikiamas“ automobilis „pakibo“ išvažiuodamas iš JAV ambasados kiemo.
Baracko Obamos autobusas
Baracko Obamos autobusas / Gamintojo nuotr.

Su naująja transporto priemone, kuri buvo pristatyta šią savaitę, jis kažin ar susidurtų su tokia situacija, tačiau reikėtų pabrėžti ir tai, jog norint vien įsukti į minėtąjį ambasados kiemą, reikėtų milžiniškų pastangų, nes Obama nuo šiol keliaus specialiai jam paruoštu autobusu.

Masyvus, juodas autobusas yra sukurtas gerai žinomo Kanados autobusų gamintojo „Prevost“, tuo tarpu „vidaus architektūra“ pasirūpino šios srities specialistai iš „Hemphill Brothers Co.“ kompanijos. Visas šis projektas kainavo nei daug, nei mažai – 1,1 mln. JAV dolerių (2,633 mln. Lt).

Gamintojo nuotr./Baracko Obamos autobusas
Gamintojo nuotr./Baracko Obamos autobusas

Prezidento apsauga teigia, jog pirkinys bus visokeriopai geresnis už tai, ką jie naudojo iki šiol: autobusas yra ir pigesnis, ir saugesnis. Jiems tereikėjo įsigyti gerą autobusą ir aprūpinti jį reikiama įranga.

Žinoma, smulkesnės šios transporto priemonės detalės neatskleidžiamos, tačiau autobusas paruoštas taip, kad jo neperšautų kulkos bei nesunaikintų bombos, o viduje keliaujantis personalas nebūtų pažeidžiamas net ir cheminiais ginklais (pavyzdžiui, dujomis).

Galbūt nuskambės ir keistai, tačiau viduje galima rasti net ir paties prezidento kraujo, kurio gali prireikti įvykus avariniam atvejui. Įspūdinga, ar ne?

Savaime suprantama, jog autobuse įrengtas ir ginklų skyrius, tačiau norėdami užtikrinti maksimalų saugumą, prezidento apsauginiai nusprendė lydėti juodąjį „Stagecoach“ bent dviem šarvuotais automobiliais.

Deja, bet paslaptinga tamsa slepia tai, kas įrengta viduje, tačiau savaime suprantama, jog Obama nesėdės tarp saugos lankų, lyg kokiame NASCAR lenktynėms ruoštame automobilyje. „ABC News“ teigia, jog jų žurnalistai matė šio autobuso saloną, kurio galinėje dalyje didelę lovą pakeitė nedidelis posėdžių kambarys.

Kad ir kaip bebūtų, autobuso interjerą gali pamatyti tik patys artimiausi bei patikimiausi Obamai žmonės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius