Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 11

Naujos kartos greičio matuokliai matys ir neprisegtus diržus

Greičio matuokliams greitai reikės naujo pavadinimo. Naujos kartos ASSET kameros jau pasiruošusios užfiksuoti gerokai daugiau pažeidimų nei greičio viršijimas.
Greičio matuoklis Klaipėdoje
Greičio matuoklis Klaipėdoje / Egidijaus Jankausko/15min.lt nuotr.

Naujos kartos ASSET kameros be greičio viršijimo galės nustatyti ar vairuotojas ir keleivis prisisegė saugos diržus, ar automobilis turi galiojantį civilinės atsakomybės draudimą, ar techninė apžiūra nėra pasibaigusi, o taip pat ir ar vairuotojas laikosi saugaus atstumo iki priekyje važiuojančio automobilio.

Tokia sumani sistema jau kelerius metus yra kuriama Suomijoje. Maždaug 300 tūkst. litų kainuojanti sistema sumontuota specialioje priekaboje, kurią policijos pareigūnai gali atvežti į bet kurią vietą. Informaciją ji į serverius perduoda internetu.

Pasak šios įrangos gamintojo, jie nenustos jos tobulinti iki tol, kol ji tilps į paprastą policijos automobilį. Taip pat, jie tikisi sumažinti ir įrenginio kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius