Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 19

Naujos kartos „Toyota“ priekiniai žibintai gelbės žmonių gyvybes

„Toyota“ kuria naują žibintų technologiją, kuri leis sumažinti žuvusių naktį pėsčiųjų skaičių.
Lexus žibintas
„Lexus“ žibintas
Temos: 1 „Toyota“

Pažangi priekinių žibintų sistema, gamintojų žymima kaip „AHS“ (ang. Advanced Headlight System), leidžia tamsiu paros metu vairuotojui visą laiką važiuoti įjungtais tolimųjų šviesų žibintais. Sistema automatiškai nukreipia šviesos spindulį, kad neakintų priešais atvažiuojančių automobilių vairuotojų. Tuo pačiu metu ji nesumažina apšvietimo intensyvumo, kuris apšviečia kelkraštį.

Dabar naudojama automatinė žibintų technologija. Kai iš priekio atvažiuoja automobilis, sistema tai užfiksuoja ir iš tolimųjų šviesų perjungia į artimąsias. Prasilenkus automobiliams žibintai automatiškai persijungia į tolimąsias šviesas.

Naujoji technologija kitokia. Sistemos daviklis sumontuotas galinio vaizdo veidrodėlyje. Kai kamera užfiksuoja galinių žibintų šviesas – ji supranta, jog priešais važiuoja kitas automobilis ta pačia kryptimi, todėl į priekį tuo metu švies tik artimosios šviesos. Tačiau tolimųjų šviesų žibintai bus nukreipti į kelkraštį ir į priešingą eismo juostą. Jeigu daviklis užfiksuoja automobilį, kuris juda priešinga kryptimi – sistema laikinai nukreipia dalį šviesos į kelkraštį, kad neakintų kito vairuotojo.

Patvirtinus šiuos žibintus masinei gamybai, pirmieji juos gaus brangiausi „Lexus“ modeliai. Žibintai dar tobulinami, kad atspindžiai nuo kelio ženklų netrukdytų sistemos veikimo. Teigiama, kad sistema veiks net staigiuose posūkiuose. Tai rimtas žingsnis didinant saugumą kelyje tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius