-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 10 18

Oficialu: naujasis „Volvo V60“ hibridas bus parduodamas nuo 2012-ųjų

„Volvo“ oficialiai pranešė, jog hibridinis universalas V60, pirmąkart viešai parodytas Frankfurto automobilių parodoje, atstovybių salonus pasieks jau 2012-aisiais.
Hibridinis „Volvo V60“
Hibridinis „Volvo V60“ / Gamintojo nuotr.

Naujasis „Volvo V60“ iš gamyklos išriedės su 2,4 litro, penkių cilindrų turbodyzeliniu varikliu (215 AG) bei 70 AG turinčiu elektriniu motoru, kurį energija aprūpins 12kWh ličio-jonų baterijos. Vidaus degimo agregatas suks priekinius ratus, o elektrinis – galinius.

Gamintojo nuotr./Hibridinis „Volvo V60“
Gamintojo nuotr./Hibridinis „Volvo V60“

Vairuotojas taip pat turi galimybę rinktis vieną iš trijų važiavimo režimų: „Pure“, „Hybrid“ arba „Power“. Pirmasis aktyvuos tik elektra maitinamą variklį ir su visiškai įkrautomis baterijomis leis įveikti 50 km distanciją, tuo tarpu kiti du režimai aktyvuos abu variklius, tačiau vienas skirtas ekonomiškam važiavimui, o kitas – maksimaliai galiai išgauti.

Namų sąlygomis, norint visiškai įkrauti baterijas, įkišus įkrovimo laidą į įprastą elektros lizdą tereikės palaukti tik 5 valandas, o taip kelionei paruoštas universalas galės įveikti net 1200 km atstumą. „Volvo“ teigia, jog vidutinės šio modelio degalų sąnaudos siekia tik 1,9 l/100 km.

„Vienas iš svarbiausių šio automobilio tikslų buvo išlaikyti puikias „Volvo V60“ važiavimo savybes, gerą saugumą bei prabangą“, – teigia Stefanas Jacoby, „Volvo Cars“ savininkas. „Negana to, lyginant su dabartiniu šios klasės vidurkiu, mūsų sukurto modelio degalų sąnaudos yra net dvigubai mažesnės.“

„Volvo“ dar neatskleidė šių modelių kainų, tačiau pažymėjo, jog dėl papildomai įrengtų baterijų, įkraunamas V60 bus brangesnis už įprastą tokį automobilį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius