-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 03

Pajūryje – amerikietiškų automobilių suvažiavimas

Palangoje jau trečią kartą rinksis amerikietiškų automobilių mėgėjai su savo įspūdingomis transporto priemonėmis. Tarptautiniame sąskrydyje „American Spirit 2010“, kuris vyks rugpjūčio 14 d., laukiama svečių iš Lietuvos Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos bei Suomijos.
„American Spirit 2009" Basanavičiaus gatveje
„American Spirit 2009" Basanavičiaus gatveje / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Ford Palanga

Tradicine tapusioje šventėje bus galima pasigrožėti ne tik apynaujais amerikietiškais automobiliais, bet ir solidaus amžiaus sulaukusiomis transporto priemonėmis, pagamintomis dar praėjusio šimtmečio viduryje.

„American Spirit“ organizatoriai džiaugiasi, kad nepaisant to, jog amerikietiškų automobilių judėjimas Lietuvoje dar jaunas, sąskrydis sulaukia ne tik tautiečių, bet ir atstovų iš užsienio dėmesio. „Tikime, kad gerų emocijų patirs tiek atvyksiantys užjūryje pagamintų mašinų savininkai, tiek žiūrovai, kurių gretose turbūt nestigs aistringai besižavinčių šiais technikos kūriniais“, – kalbėjo vienas renginio iniciatorių Aleksandras Palivonas.

Organizatorių nuotr./Seniausias „American Spirit 2009
Organizatorių nuotr./Seniausias „American Spirit 2009" dalyvis FORD T pagamintas 1923 metais

Visą dieną truksiančios parodomosios programos startuos „HBH Juozo alaus“ pramogų komplekse Žibininkuose, kur vyks dalyvių registracija bei variklių garso varžybos. Smalsautojai turės progą išvysti, kaip atrodo dažniausiai po gaubtais paslėpti varikliai, pavyzdžiui, legendinio „Ford Mustang“ „širdis“.

Po to automobilių kolona pajudės į Šventąją. Triukšmingai pravažiavę miestelio gatvėmis „American Spirit“ dalyviai porai valandų stabtelės viešbučio „Kuršių kaimas“ teritorijoje, kad publika turėtų galimybę iš arti pasigrožėti mašinomis. Taip pat šioje vietoje numatytos mini „drago“ varžybos, suteiksiančios progą įsitikinti amerikietiškų automobilių galingumu.

Svarbiausia „American Spirit“ dalyvių stotele taps Palanga. Automobilių ekspozicija išsirikiuos pagrindinėje kurorto arterijoje – J.Basanavičiaus gatvėje, kur juos vertins tiek žiūrovai, tiek tarptautinė komisija. Tuo pat metu Jūratės ir Kastyčio skvere vyks amerikietiškosios subkultūros šou: įspūdingą reginį pažadėjo „Videoheads“ komanda, gyvai pasirodysiantys hip hopo asai „Dee & Kamy“, breiko šokėjai K.A.S.T.

Organizatorių nuotr./Svečiai iš Sumijos
Organizatorių nuotr./Svečiai iš Sumijos

Vakaro kulminacija taps sąskrydžio dalyvių apdovanojimai kategorijose „Oldies“, „Fifties“, „Sixties“, „Seventies“, „Truck“, „Muscle Car“, „Convertible“, „Custom Cars“, „Airbrush & Pinstriping”, “Newtimer”. Nauja kategorija “Movie Car” buvo įtraukta jau paskelbus renginio reglamentą – buvo atsižvelgta į neįprastą svečią. Ints Indriksons, dalyvis iš Latvijos, užregistravo legendinį „DeLorean DMC12“ – analogiškas automobilis atliko pagrindinį vaidmenį fantastiniame filme “Atgal į ateitį”. Organizatoriai tikisi, kad sąskrydžio dalyvių gretose atsiras galinčiųjų varžytis su „DeLorean“ dėl “Kino automobilio” titulo. Šiemet „American Spirit“ pirmąsyk papildė ir amerikietiška dvasia kvėpuojantys perdaryti motociklai – vadinamieji „custom bikes“. Prizais sąskrydyje bus įvertintos ne tik geriausios transporto priemonės, bet ir jų savininkai – už smagiausius bei amerikietiškiausius kostiumus.

Po apdovanojimų ceremonijos „American Spirit“ kolona grįš į Žibininkus, kur automobiliai bus eksponuojami iki vėlumos, o sąskrydžio dalyviai ners į šventinio vakarėlio sūkurį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius