-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 25

„Porsche 911“ žudiko konstravimas įžengė į paskutinę fazę

Naujo sportiško „Mercedes-Benz“ modelio, kuris modelių eilėje užims vienu laipteliu žemesnę poziciją už SLS AMG ir konkuruos su „Porsche 911“, konstravimo procesas įžengė į lemiamą fazę – tokią naujieną paskelbė automobilinis žurnalas „Autocar“, remdamasis neįvardijamu aukštas pareigas užimančiu „Mercedes-Benz“ darbuotoju. Naujajam modeliui suteiktas darbinis pavadinimas SLC, kurį gamintojas naudojo ženklindamas 1971-1981 metų SL kupė.
Elektrinis „Mercedes-Benz SLS AMG“
„Mercedes-Benz SLC“ eskizas / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 AMG

Šio sportiško dviviečio automobilio eksterjerą bendromis jėgomis kuria „Mercedes-Benz“ ir „Mercedes-AMG“. Zindelfingene įsikūrusioje grupėje taip pat dirba Markas Fetherstonas, vadovavęs „Mercedes-Benz SLS AMG“ eksterjero dizaino grupei. Naujojo kupė stilius apibrėžiamas kaip moderni klasika, šiek tiek primenanti legendinį pirmosios kartos SL modelį. Apie 4,5 metro ilgio automobilis turės ilgą kapotą, plačią provėžą, įspūdingas ratų arkas ir palyginti kompaktišką galinę dalį. Mercedes-Benz atstovas teigia, kad pasirodžius naująjam „Baby-SLS“, „Porsche 911“ taps nemadinga seniena.

Gaminant SLC bus plačiai naudojamas aliuminis ir anglies pluoštas, todėl automobilio svoris bus apie 1 500 kilogramų. Siekiant išlaikyti patrauklią kainą, dalis mazgų, o ypač elektrinė dalis, bus unifikuota su naujos kartos SL klasės modeliu, debiutuosiančiu 2013-aisiais. Variklio skyriuje planuojama sumontuoti 5,5 l darbo tūrio atmosferinis V8 agregatas, kurio galia išvystys apie 425 AG (t.y. 17 AG daugiau už galingiausią „Porsche 911 Carrera GTS“ su 3,8 l darbo tūrio varikliu). Sukimo momentas, siekiantis iki 550 Nm, bus perduodamas per patobulintą robotizuotą šešialaipsnę pavarų dėžę su dviem sankabomis, montuojamą į SLS AMG superautomobilį.

Tikimasi, kad serijinis „Mercedes-Benz SLC“ kupė, kainuosiantis apie 300 tūkst. Lt, debiutuos 2014 metais, o kabrioletas – 2016-aisiais. Visiškai tikėtina elektrinė versija SLC E-CELL, o galbūt ir hibridinis modelis. Tikėkimės, kad slapta padarytų foto pamatysime jau visai greitai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius