Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 22

„Renault Zoe“ elektromobilis turi kainą

Paryžiaus automobilių parodoje pristatytas ir 2012 metais mūsų gatves pasieksiantis elektromobilis „Renault Zoe“ jau turi kainą.
„Renault Zoe“ elektromobilis
„Renault Zoe“ elektromobilis / Gamintojo nuotr.

„Renault“ prieš kelis mėnesius užsiminė, kad jų elektromobilis kainuos panašiai kaip šiuo metu parduodami panašaus dydžio hečbekai su benzininiais ar dyzeliniais varikliais. Šiandien išaiškėjo, kad prancūzai savo tikslą įgyvendino.

Įvairūs šaltiniai internete skelbia, kad šio elektromobilio kaina Europoje bus apie 50 tūkst. lt. Be abejo, „Renault“ nei patvirtino, nei paneigė tokią kainą – juk iki gamybos pradžios dar liko visi metai.

Jei šių šaltinių informacija pasitvirtins, „Zoe“ kainuos labai panašiai kaip „Clio“. Ir šių modelių ne tik kainos bus panašios – jų dydis yra beveik vienodas, taip pat jie dalinsis nemažai vienodų komponentų.

Šio elektromobilio priekinius ratus suks 80 AG elektrinis motoras. Nors ne ypač galingas, dėl gero sukimo momento jis automobiliui suteiks neblogos dinamikos. Iki 100 km/h per 8 sek ir 135 km/h maksimalų greitį.

Pilnai pakrautais ličio jonų akumuliatoriais „Zoe“ nuvažiuos  iki 160 km. Bet čia „Renault“ turi kuom pasigirti – dėl naudojamos greito pakrovimo technologijos vos per 10 minučių elektromobilis pasikraus dar 60 km distancijai.

„Zoe“ nenorintiems krauti akumuliatorių prijungus automobilį prie elektros tinklo, siūlo baterijas tiesiog pakeisti. Atvykus į degalinę primenantį centrą jo akumuliatorius bus išimtas, o vietoje tuščio įstatytas pilnai pakrautas. Tai užtruks tris minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius