Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 14

Rimti reikalai – „Lotus Exige S“ su V6 varikliu ir kompresoriumi

Didelių kartingų, arba kitaip sakant, „Lotus“ modelių gamintojas pristatė naujosios kartos „Exige S“. Iš pirmo žvilgsnio – jis toks, kokį tikri automobilių entuziastai ir tikėjosi pamatyti – mažas, galingas ir agresyvus.
2012-ųjų „Lotus Exige S“
2012-ųjų „Lotus Exige S“ / Gamintojo nuotr.

Naujosios kartos modelis savo išvaizda šiek tiek primena savo pirmtaką, ypač – žiūrint iš šono arba iš galo. Tačiau didžiausi pokyčiai buvo atlikti po automobilio „oda“. „Lotus“ šio modelio viduryje „pasodino“ 3,5 litro V6 variklį su mechaniniu kompresoriumi. Tai – tas pats agregatas, kurį naudoja ir kiek didesnis „Evora S“. Naujasis „Exige“ su 346 AG bei 1080 kg svoriu turėtų lėkti, kaip pasiutęs.

Pats kompanijos direktorius, Dany Baharas teigia, jog šis „Lotus“ suteiks pačius maloniausius pojūčius, kuriuos gali suteikti tikras sportinis automobilis.

Tačiau lyginant su ankstesnės kartos „Exige“, šis pasunkėjo 90 kg. Panašu, jog gamintojas, susikoncentravęs į galios bei saugumo parametrus, pamiršo vieną svarbiausių „Lotus“ modelių bruožų – nedidelį svorį.

Tačiau naujasis sportinis automobilis, apautas „Pirelli P-Zero Corsa“ padangomis bei padedamas valdyti „Lotus Dynamic Performance Management“ sistemos, į kelio dangą turėtų įsikibti, lyg su nagais. Beje, paminėtoji sistema leis pasirinkti vieną iš kelių važiavimo režimų arba išvis išjungti traukos kontrolę.

Kitais metais ant serijinės gamybos konvejerio pateksiantį „Exige S“ bus galima užsisakyti su turtingesne arba paprastesne įranga. Gamintojas neatskleidžia, kuo skirsis „Premium“ nuo „Premium Sport“, tačiau svarbiausia yra tai, jog iki 100 km/h abi versijos įsibėgės per 4,1 sekundės.

O juk tai ir yra pagrindinis šio modelio privalumas. Apie komforto lygį būsimi naujojo „Lotus Exige S“ savininkai, tikriausiai, negalvoja...

Gamintojo nuotr./2012-ųjų Lotus Exige S
Gamintojo nuotr./2012-ųjų „Lotus Exige S“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius