Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 23

„Rinspeed UC“ – miesto pabaisiukas? (nuotraukos, video)

Tokie automobiliai arba iš karto patinka, arba ilgai į juos negali žiūrėti. „Skardinė“, „taburetė“, „varliukas“, „pabaisiukas“ ar „šrekomobilis“ – tokie epitetai tenka išskirtinės išvaizdos mažyliui. Ar tikrai jis toks blogas?
„Rinspeed UC“
„Rinspeed UC“ / Gamintojų nuotr.

Pagrindinė gamintojų mintis – sukurti mažą ilgesnėms kelionėms skirtą elektrinį automobilį. Variklis išvysto 30 kilovatų galią (41 AG). Ličio-jono elemenetai pagaminti vokiškos „Li-Tec Battery“. Automobiliuko maksimalus greitis – 120 km/val., o su visiškai įkrautais elementais nuvažiuos 105 km. Kiek daugiau džiugina jo įsibėgėjimas iki 100 km/val. – 4,1 sek. „Rinspeed UC“ aukštis yra 1 488 mm, o ratų bazės ilgis – 1 800 mm. Automobilio ilgis – 2 590 mm, plotis – 1 627 mm.

Techniniai parametrai neypatingi, bet... Cinkelis – gamintojų idealogija. Pasak jų, tai bus automobilis, kurį galima bus pasiimti kaip bagažą. Jeigu jums teks keliauti traukiniu, pabaisiuką pasiimsite kartu. Privažiavę iki traukinio, įriedėsite į specialų vagoną. Kol jūs patogiai keliausite traukiniu, automobilio elementai bus įkraunami. Sėkmingai pasiekę tikslą, kelionę tęsite savo automobiliu. Per 20 minučių įkrauto elemento užteks 50 km.

Apie saloną daug neprikalbėsi, viskas akivaizdu iš nuotraukų – gausų margaspalvių detalių. Susidaro įspūdis, kad sėdi „Lego“ automobilyje. Stebina technologijos, įmontuotos į šį pabaisiuką. Bilietus į koncertus, kiną ar teatrą jūs galėsite užsisakyti iš mašinos per „Harman International“ multimedijos sistemą. Bus įmontuotas 3G internetas ir IP-telefonija. Reikia vaizdo konferencijos? Ne problema! Vietoj vairo gamintojai įmontavo svirtį toje vietoje, kur mes pratę matyti pavarų dėžės svirtį.

Mano nuomone, „Ultimate Commuter“  pranašumas yra tas, kad neradę vietos aikštelėje galėsite jį užsinešti į balkoną. Atmetus cinizmą, gamintojai nežino, kada pradės masinę gamybą, todėl džiaugsis Ženevos lankytojų dėmesiu.

VIDEO: New Rinspeed UC? Concept Car Driving

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius