-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 29

„Rotary Supercars Germany“ – sunkiai suvokiama superautomobilių ateitis ar tiesiog eilinė utopija?

„Rotary Supercars“ – taip vadinasi pakankamai „šviežia“ kompanija iš Vokietijos, projektuojanti neįtikėtinų galimybių superautomobilius. Tačiau kažin, ar optimistiški jų užmojai kada nors taps realiais.
„RSC Predator GT“
„RSC Predator GT“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Rotary Vokietija

2012-ųjų pabaigoje, automobilių pramonę „turėtų“ praturtinti superautomobilis, kuris su savo techninėmis charakteristikomis smarkiai pranoks net ir patį pačiausią „Bugatti Veyron“.

Kaip deklaruoja pats gamintojas, šis vokiečių kūrinys bus varomas rotorinio variklio, tiksliau – aštuonių rotorių su keturiais turbokompresoriais. Kaip jums skamba 2800 AG ir beveik 3500 Nm? Beprotybė? Tačiau dar optimistiškiau atrodo rezultatai, kuriuos „Rotary Supercars“ tikisi pasiekti.

Su specialiomis Drago varžyboms skirtomis padangomis gal ir būtų įmanoma 100 km/h pasiekti per 1 sekundę, tačiau ar ne per daug naiviai skamba 0-300 km/h per 3,6 s? Negana to, gamintojas savo interneto svetainėje rašo, kad šis „hyperautomobilis“ galės neįsivaizduojamą 600 km/h greitį pasiekti tik per 7 sekundes. Ar įsivaizduojate, kokias perkrovas vien bėgėjantis turėtų „pakelti“ automobilio vairuotojas?

Pagalvokite apie tai iš kitos pusės: jeigu „Bugatti Veyron“, važiuodamas maksimaliu greičiu savo gamyklines (labai brangias) padangas visiškai sudėvėtų per 10-15 min, kiek laiko ši procedūra truktų, važiuojant aštuonis rotorius bei keturis turbokompresorius turinčiu automobiliu?

Tiesa, šis gamintojas siūlys ir silpnesnę versiją, turinčią dvigubai „mažesnį“ variklį su 1200 AG (naudojant E85 degalus).

Siūlome užsukti į juokingą jų puslapį ir paskaityti, kokius rezultatus šie „hyper-vokiečiai“ tikisi pasiekti: rotarysupercars.de/new/english/home.html

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius