Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 12

SAAB lygiai 25 metus gamina kabrioletus

Rodos, SAAB kompanija pralaimėjo vieną raundą automobilių pasaulyje, bet kituose žada atsitiesti ir kovą nugalėti. Šiandien sukanka lygiai 25 metai kai Švedijos automobilių kompanija gamina kabrioletus, bet esame tikri, kad švęsime ir trisdešimtmetį, keturiasdešimtmetį ir t. t.
SAAB kabrioletams sukanka 25 metai
SAAB kabrioletams sukanka 25 metai. / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 SAAB

Prieš 25 metus, 1986 metais, SAAB pristatė 900 modelio variantą be stogo – „900 Convertible“. Su legendiniais SAAB turbo varikliais jis buvo greitas, sukurtas skandinavišku dizaino stiliumi, buvo dailus, o jo kaina, lyginant su konkurentais, buvo visai priimtina. Gal nieko tokio, kad jis dėl ypač mažo kėbulo standumo buvo linguojantis ir prastai valdomas?

Tai buvo populiarus automobilis. Pirkėjai išsirikiavo į metus trunkančias eiles. Bet tikrai sėkmingu galime pavadinti antros kartos 900 kabrioletą. Jis ištaisė visas pirmojo klaidas, turėjo patikimus agregatus (dauguma iš „General Motors“ dėžės). Nuo 1994 iki 2002 metų pagaminta 149 tūkst. šių automobilių.

Trečiosios kartos SAAB kabrioletas, jau su nauju pavadinimu „9-3 Convertible“, gaminamas iki šiol. Nuo 2003 metų pagaminti daugiau nei 100 tūkst. šių automobilių. Jį tikrai galima vadinti sėkmingu modeliu.

Gamintojo nuotr./SAAB kabrioletams sukanka 25 metai
Gamintojo nuotr./SAAB kabrioletams sukanka 25 metai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius