Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 12 06

„Subaru“ patvirtino, kad BRZ variklis gaus turbiną, bet nepatvirtino, kad jis bus montuojamas BRZ

Komplikuoti reikalai. „Subaru“ pokalbyje su „Motor Trend“ žurnalistu patvirtino, kad į BRZ kupė montuojamas (2,0 l „boxer“ tipo FA20) variklis gaus turbiną ir ženkliai daugiau galios. Tačiau jis negalėjo patvirtinti, kad jis bus montuojamas į BRZ.
„Subaru BRZ“
„Subaru BRZ“ / Gamintojo nuotr.

Savaime aišku, kad „Subaru“ kurdami šį variklį galvojo apie jo panaudojimą kituose automobiliuose. Tikėtina, kad didesni ir sunkesni markės modeliai, tokie kaip „Legacy“ ar „Outback“, gaus būtent galingesnę versiją.

Turbūt tai finansų departamento, o ne inžinierių sumanymas. Abejojame, kad BRZ kūrę inžinieriai nenorėtų savo kūrinyje matyti galingo, gal net 300 AG pasiekiančio variklio.

Tiesa sakant, labai abejojame ar laikui bėgant šis variklis nebus patalpintas ir BRZ modelyje. Įsivaizduojame, „Subaru BRZ STi“ – 300 AG, išmesti visi sunkiasvoriai dalykai, sudėtos lengvos sportiškos sėdynės, pridėtas legendinis „STi“ spoileris... Gal Kalėdų senis mus išgirs?

Ir dar viena smulkmena. Japonijoje vykusioje Tokijo automobilių parodoje „Subaru“ pristatė ir 1,6 litro dyzelinį variklį. Opozicinis motoras su tiesioginiu kuro įpurškimu buvo rodomas konceptiniame modelyje, dirbantis tandemu su elektros varikliu. Tikėtina, kad greitai šį variklį be elektrinių motorų pagalbos išvysime ir „Impreza“, ir BRZ modeliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius