Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

Tarptautinė policijos asociacija: būtinas visuotinis automobilių deklaravimas

Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyrius siūlo šalyje įvesti visuotiną automobilių deklaravimą ir juos apmokestinti.
Automobilių turgus
Automobilių turgus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

„Tai yra įvedamas registracijos mokestis, jis gali būti ir labai nedidelis. Ir pensininkas suras tuos 50 ar 20 litų už transporto priemonę per metus susimokėti“, – ketvirtadienį Seimo Biudžeto ir finansų komiteto darbo grupės, kuri nagrinėja galimybę įvesti prabangos mokesčius, posėdyje sakė asociacijos Lietuvos skyriaus valdybos narys Vytautas Jasiulevičius.

Pasak pareigūno, automobilio registracijos mokestis būtų simbolinis drausmingumo mokestis. „Šiandien drausmingumo neturime“, – sakė jis. 

V.Jasiulevičiaus duomenimis, dabar Lietuvoje registruota apie 2,2 mln. litų automobilių, iš jų net 75 tūkst. registruoti mirusiųjų asmenų vardu.

„Šiandien transporto priemonės yra registruojamos net kūdikių vardais“, – sakė V.Jasiulevičiaus. 

Jis pabrėžė, kad automobilius apmokestinti pagal jų vertes netikslinga, nes jų duomenys yra nepatikimi ir neaišku, ar skaičiai bus tikslūs ir ateityje.

Automobilius siekiantiems apmokestinti parlamentarams V.Jasiulevičiaus taip pat akcentavo ekologinį aspektą ir siūlė automobilius su išpjautais katalizatoriais pripažinti neatitinkančiais Euro 3 standarto – reikalavimo dėl kietųjų dalelių išmetimo kiekio.

„Periodinių patikrų metu techninių apžiūrų centruose nustačius, kad automobilyje išpjautas katalizatorius, jis automatiškai turi prarasti „Euro 3“ standartą, o tai reikš, kad neatitinka sąlygų dėl taršos“, – kalbėjo V.Jasiulevičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius