Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 16

„Tramontana R Edition“ – nepamirštas miesto bolidas iš Ispanijos (video, nuotraukos)

Prieš metus Ispanijoje pristatytas „Tramontana R Edition“ – iki šiol geidžiamas bolidas. Priminsime jums, ką sugeba šis ispaniškas „naikintuvas“.
„Tramontana R Edition“
„Tramontana R Edition“ / Gamintojo nuotr.

Išgalintiems įsigyti šį „Formulės-1“ bolidą primenantį automobilį teks palūkėti, nes per metus pagaminama vos dvylika vienetų. Žiniasklaidos atstovai gi skuba pasigirti vos išnaudoję galimybę atlikti bandomąjį važiavimą. 

Kad ir kokie bus komentarai, sutikite, kad toks bolidas riedėdamas miesto gatvėmis atkreips ne vieno dėmesį. Pasak gamintojų, automobilis turėtų patikti tiems, kam pabodo „Ferrari“ ir „Lamborghini“. „Tramontana R Edition“ varomas 5,5 l darbinio tūrio V12 tipo „Mercedes“ varikliu ir pasiekia 760 AG (1103 Nm). Paspaudus mygtuką, galia sumažėja iki 550 AG. Iki 100 km/val. automobilis įsibėgėja per 3,6 sek., iki 200 km/val. – per 10 sek.

Maksimalus greitis – 325 km/val. Visa važiuoklė pagaminta iš anglies pluošto, o sveria jis vos daugiau nei toną – 1 100 kg.

Superautomobilio kaina, kaip ir išvaizda, yra įspūdinga – nuo 385 tūkst. eurų. O kelione mėgautis galės tik du asmenys. Keleivio vieta – už vairuotojo. Palyginkime: „Pagani Zonda Cinque“ pasiekia 678 AG ir 100 km/val. greitį pasiekia per 3,4 sek. Vos greitesnė „Cinque“ kainuoja nuo 800 tūkst. eurų. Beje, variklis taip pat iš „Mercedes“. Tad jei lygintume su kitais superautomobiliais, šis patrauklesnis ir dėl kainos.

Dėl grožio nesiginčijama ir, be abejo, visiems neįtiksi, bet superautomobilis panašus į išskirtinį naikintuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius