Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 01

Vagių taikiklyje – oro pagalvės

Didžiausios Lietuvoje skandinaviško kapitalo draudimo bendrovės „If draudimas" žalų ekspertai praneša, kad per pastarąsias dvi lapkričio savaites itin padaugėjo automobilių saugos oro pagalvių vagysčių.
Vogtos oro pagalvės
Vogtos oro pagalvės / Kauno policijos nuotr.
Temos: 1 Oro pagalvė

Pranešimų apie šiuos įvykius padaugėjo kelis kartus, palyginti su 2007 metais arba su ankstesniais šių metų laikotarpiais.

Pasak „If draudimo“ Žalų centro vadovo Audriaus Smaliuko, per tokią vagystę padaroma nuostolių už maždaug 10 000 Lt – ne tik išimamos vairuotojo ir keleivio saugos oro pagalvės, bet ir išdaužomi stiklai, apgadinamas salonas. Jei automobilis apdraustas kasko draudimu, šią žalą atlygina draudimo bendrovė.

„If draudimo“ ekspertai rekomenduoja pasirūpinti bent minimaliomis ir nieko nekainuojančiomis priemonėmis, padėsiančiomis išvengti vagystės iš mašinos. Automobilį patariama statyti gerai apšviestoje vietoje, kad matytųsi pro kambario, kuriame praleidžiama daugiausia laiko, langą. Nepalikti automobilyje asmeninių, net ir nevertingų daiktų. Įsitikinti, ar automobilis iš tiesų užrakintas, visi langai ir stoglangis sandariai uždaryti. Sutarkite su kaimynais, kad išvydę aplink transporto priemones vaikščiojančius nepažįstamus ir įtartinus asmenis paskambinsite vienas kitam arba iškart informuosite policiją.

Oro pagalvės rečiau vagiamos, jei specialiai pažymimos signalizacijų montavimo įmonėse. Pavogtos žymėtos pagalvės žymiai greičiau ir lengviau surandamos.

„If draudimas“ priklauso Skandinavijos ne gyvybės draudimo lyderei „If P & C Insurance“. „If“ yra didžiausia ne gyvybės draudimo bendrovių grupė Šiaurės Europoje, turinti 3,6 milijono klientų Šiaurės šalyse ir Baltijos regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius