-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 18

Vienintelis pasaulyje „Ferrari P4/5 Competizione“ susipažino su lenktynių trasa

„Ferrari P4/5 Competizione“ yra unikaliausias šių laikų Ferraris. Jimo Glickenhauso prašymu jis buvo sukurtas „Pininfarina“ dizaino biure, o techninius agregatus iš įvairių kitų „Ferrari“ modelių į šį P4/5 sukrovė rinktinė mechanikų komanda.
Vienintelis pasaulyje „Ferrari P4/5 Competizione“
Vienintelis pasaulyje „Ferrari P4/5 Competizione“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 Ferrari

Po nuostabiu kėbulu slepiasi „Ferrari F430“ važiuoklė ir variklis. Šio automobilio šeimininkas ponas Glickenhausas yra sakęs, kad naudoti dar „aštresnius“ ir tik lenktynių trasai naudojamus agregatus atsisakė dėl vieno tikslo – jis šiuo automobiliu nori pasivažinėti ir paprastais keliais.

Nuotraukų galerijoje matome kaip šis automobilis atliko pirmuosius testus lenktynių trasoje. Komanda ir vairuotojai jį tobulins iki pat Niurburgringo 24h lenktynių pradžios, kur jis susigrums su kitais lenktynių dalyviais. Šio P4/5 klasėje taip pat važiuos ir „Porsche 918 RSR Hybrid“ automobilis praeitą savaitę pristatytas Detroito automobilių parodoje.

Kaip jau minėjome, jo kėbulas sukurtas „Pininfarina“ dizaino biure. Tačiau patys Jimo mechanikai šiuos brėžinius pavertė realybe. Naudodami anglies pluoštą ir kitas lengvas medžiagas, komanda sukūrė konstrukciją, kuri yra ypač lengva, bet labai tvirta. Tai geras receptas sukurti automobilį 24h lenktynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius