Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 22

Vokietija atsisakė gelbėti „Porsche“

Vokietijos valstybės kontroliuojamas bankas „KfW“ atsisakė sportinių automobilių gamintojui „Porsche“ suteikti 1,75 mlrd. eurų kreditą.
Porsche 911 Carrera 4S
Ir „Porsche“ atėjo sunkios dienos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bankas priėmė sprendimą nesuteikti paskolos dėl to, kad „Porsche“ nepateikė bankui kai kurios prašytos finansinės informacijos. Apie tai praneša naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi neįvardytais šaltiniais, susipažinusiais su banko ir „Porsche“ derybų eiga.

Kaip patikslina laikraštis „Financial Times“, besiremiantis aukšto pareigūno iš Vokietijos vyriausybės žodžiais, galutinis sprendimas dėl atsisakymo suteikti paskolą „Porsche“ dar nėra priimtas, tačiau Finansų ir Ekonomikos ministerijos jau „neoficialiai susitarė“ neduoti pinigų „Porsche“. Manoma, kad oficialų sprendimą specialus vyriausybės komitetas paskelbs šių metų liepą.

Koncernui „Porsche“ reikia naujos paskolos, kad galėtų padengti dalį dabartinės skolos, siekiančios 9 mlrd. JAV dolerių ir susidariusios paėmus kelis kreditus koncerno „Volkswagen“ akcijų supirkimui. Kad padengtų įsiskolinimus, „Porsche“ pasirengęs parduoti 25 proc. savo akcijų investuotojams iš Kataro. „Bloomberg“ duomenimis, toks akcijų paketas vertas maždaug 2,5 mlrd. eurų. Kai kurių šaltinių teigimu, kaip rašo lenta.ru, „Porsche“ dėl investicijų derasi ir su koncernu „Daimler“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius