Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 29

Vyriausybė siūlo tikrinti registruojamus automobilius, užtikrinti jų numerių matomumą

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad techninė automobilio apžiūra būtų privaloma dar iki jo registravimo. Saugaus eismo įstatymo pataisos bus teikiamos svarstyti Seimui.
Kelias
Kelias / „15 minučių“ nuotr.

Susisiekimo ministerija siūlo, kad automobilis galėtų būti registruojamas tik tada, kai jis būtų techniškai sutvarkytas.

Įstatymo pataisomis taip pat numatoma, kad vairuotojai privalės užtikrinti galinio numerio matomumą. Ministerija siūlo tikslinti nuostatą, draudžiančią uždengti valstybinį automobilio numerį gabenant dviračius ir tokiu atveju matomoje vietoje prikabinti specialią „Regitros“ lentelę su valstybiniu numeriu.

Be to, siekiama atsisakyti nuostatos, kad visi pradedantys vairuotojai, norintys gauti nuolatinius pažymėjimus, turėtų papildomai tobulintis praktinio vairavimo centruose. Įsigaliojus naujai įstatymo redakcijai, valstybės įmonėje „Regitra“ išlaikiusieji teorijos ir praktinio vairavimo egzaminus, gautų 10 metų galiojančius vairuotojo pažymėjimus. Laikinus pažymėjimus turintys pradedantieji vairuotojai, pasibaigus jų galiojimui, „Regitroje“ galėtų nemokamai gauti 10 metų pažymėjimus.

Papildomai mokytis turėtų tik tiek vairuotojai, kuriems teisė vairuoti buvo atimta dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Naujajame įstatyme ketinama panaikinti galimybę keliuose mokyti šeimos narius vairuoti B1 kategorijos transporto priemones, o galingi keturračiai motociklai turėtų būti registruojami ne Traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų ir jų priekabų registre, o Lietuvos kelių transporto priemonių registre. Juos vairuoti galėtų tik asmenys, sulaukę 18 metų ir turintys B kategorijos transporto priemonių vairuotojo pažymėjimus.

Įstatymo projekte taip pat numatyta, jog vairuoti A kategorijos motociklus bus galima tik nuo 20 metų – šiuo metu tai galima daryti nuo 18 metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius