Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2015 m. Lietuvos mokinių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ apžvalga

2015 m. Lietuvos mokinių konkurse „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ tradiciškai dalyvavo pradinių klasių mokiniai, jaunieji dviračių vairuotojai, mopedų, motociklų ir automobilių vairuotojai. Renginiai buvo organizuojami etapais: mokyklose, miestuose ir rajonuose, regionuose, o geriausieji mokiniai buvo kviečiami į nacionalinio etapo renginius. Pirmajame konkurso etape dalyvavo daugiau nei 50 000 mokinių.
Saugokime jaunas givybes keliuose
Saugokime jaunas givybes keliuose

Balandžio 30 d. jaunųjų automobilių vairuotojų finalinėse varžybose Smalininkuose geriausiai pasirodė ir nugalėtoja tapo komanda iš Alytaus profesinio rengimo centro. Varžybų dalyviai rungėsi Kelių eismo taisyklių, figūrinio automobilio vairavimo ir estafetės rungtyse.

Stebint konkurso teisėjams – policijos pareigūnams – vaikai turėjo pereiti gatvę šviesoforu reguliuojamose ir nereguliuojamose sankryžose, specialiai parengtuose maketuose parodyti, kaip pereiti kelią. 

Antrasis renginys – pradinių klasių mokinių konkurso „Šviesoforas“ nacionalinis etapas – vyko Radviliškio sporto arenoje. Į renginį atvyko 18 pradinių klasių komandų, geriausiai pasirodžiusių regioniniame etape. Stebint konkurso teisėjams – policijos pareigūnams – vaikai turėjo pereiti gatvę šviesoforu reguliuojamose ir nereguliuojamose sankryžose, specialiai parengtuose maketuose parodyti, kaip pereiti kelią. Taip pat dalyviams teko atsakyti į klausimus apie kelio ženklus, elgesį keliuose ir gatvėse, apie atšvaitų naudą ir jų praktinį naudojimą, o geriausiai išmanantys, kaip saugiai elgtis gatvėje, dalyvavo komandų kapitonų varžytuvėse. Ukmergės Senamiesčio pagrindinės mokyklos komanda tapo konkurso nugalėtoja.

Saugus eismas

Gegužės 31 dieną vyko Lietuvos mokinių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ jaunųjų mopedų ir motociklų vairuotojų varžybų nacionalinis etapas. Jis tradiciškai surengtas Panevėžio r. Raguvoje. Varžybų dalyvių laukė trys nelengvos rungtys: motociklų estafetės, figūrinio vairavimo ir Kelių eismo taisyklių. Varžybų nugalėtojais tapo Panevėžio r. Raguvos gimnazijos I komanda. Jos vadovas Algirdas Rutkauskas jau daugelį metų aktyviai dirba saugaus eismo srityje – ruošia jaunuosius mopedų ir motociklų vairuotojus bei jaunuosius dviratininkus.

Paskutinis konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ renginys – jaunųjų dviračių vairuotojų varžybų „Saugus ratas“ nacionalinis etapas – vyko birželio 11 dieną Lietuvos sporto universiteto aikštyne, Kaune. Įveikusios regioninius etapus į Kauną atvyko 9 stipriausios šalies komandos. Jaunųjų dviračių vairuotojų laukė atkakli kova. Pirmosios rungtys – teorinės, kuriose dalyviai parodė, ar moka Kelių eismo taisykles ir kaip geba orientuotis eismo aplinkoje. Vėliau varžybų dalyviai demonstravo figūrinio vairavimo įgūdžius. Patikrinę dviračių techninę būklę jaunieji dviračių vairuotojai važiavo specialiai jiems paruošta trasa su kelio ženklais ir kliūtimis, policininko reguliuojama sankryža. Mažiausiai klaidų visose rungtyse padarė Šakių rajono Slavikų pagrindinės mokyklos komanda – ji tapo šių varžybų nugalėtoja.

Lietuvos mokinių konkurso „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ renginius organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, vykdo Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, talkina Lietuvos kelių policijos tarnyba bei teritoriniai policijos padaliniai.

Savanoriškai dalyvaudami konkurso renginiuose mokiniai gauna daug žinių ir praktinių įgūdžių. Konkursas svariai prisideda prie bendros eismo kultūros kūrimo ir nelaimingų eismo įvykių keliuose mažinimo. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius