-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilis girto vairuotojo rankose tampa mirtinu ginklu

Kuo skiriasi beždžionė, rankoje laikanti granatą ir girtas vairuotojas, sėdęs prie automobilio vairo? Praktiškai niekuo, nes abu turi per mažai proto tam, kad suvoktų, kokią grėsmę aplinkiniams kelia.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Girtų vairuotojų sukeltas avarijas galima skaičiuoti šimtais, o tragiškas – dešimtimis. Ne taip seniai po televizijos laidų vedėjo Jono Radzevičiaus automobilio ratais žuvo pėsčiasis. Nesigilinkime į tai, ar pėsčiasis ėjo per perėją. Konstatuotas faktas, kad J.Radzevičius prie vairo sėdo neblaivus. Tam nėra jokių pateisinimų.

Panašių eismo įvykių šalyje vis dar netrūksta. Štai ketvirtadienio pavakarę Panevėžyje savo „sugebėjimus“ gatvėje demonstravo BMW vairuotojas. Atrodytų, kad 1965-aisiais metais gimęs vyras turėtų būti brandus žmogus ir suprasti apie vairavimo išgėrus pavojų, tačiau miesto gatvėmis „kelių gaidelis“ skriejo tarsi beprotis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Avariją girtas vairuotojas patyrė vos išvažiavęs iš žiedo Pušaloto gatvėje, tačiau dar prieš tai liudininkai matė jį pavojingai vairuojantį baltos spalvos BMW.

„Prisilakstė „gaidelis“. Į sankryžą nuo automobilių turgaus skersas „atsinešė“. Bet toliau „gaidelio“ meistriškumas baigėsi. Toli nebenuskrido“, – komentavo girto vairuotojo skrydį gatvėmis matęs panevėžietis.

„Jau į žiedą tas „nesveikėlis“ „įsinešė“, bandė „padriftinti“. Mačiau viską. Piko metu, kai pilna mašinų. Po to išvažiuojant iš žiedo vėl bandė užsimesti, bet nepavyko“, – pasakojo kitas miestelėnas, stebėjęs įvykį pro savo automobilio langą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

BMW automobiliu važiavęs neblaivus vyras trenkėsi į priešpriešine eismo kryptimi važiavusį kitą BMW. Pastarajame automobilyje važiavusiems žmonėms sužeidimų išvengti pavyko dėl to, jog visi jie buvo prisiegę saugos diržus. Automobilio gale sėdėjusi septynerių metų mergaitė taip pat buvo vežama pagal taisykles – specialioje kėdutėje.

Priešingai nei nukentėjusio BMW ekipažas, avarijos kaltininkas spjovė į savo ir kitų saugumą. Girtas vyras vairavo neprisisegęs saugos diržo, todėl krūtine trenkėsi į vairą, galva į langą. Nuo smūgio „ereliui“ iškrito net dantų protezai.

2,62 promilės girtumas. Tai pasako viską. O dabar sudėliokime šios situacijos minusus: vairavimas išgėrus, saugaus greičio nepaisymas, vairavimas neprisisegus saugos diržo, chuliganiškas vairavimas. Nederėtų pamiršti ir to, kad BMW buvo „apautas“ žieminėmis dygliuotomis padangomis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

„Ir vėl BMW“ – frazė, skambanti po kiekvienos BMW avarijos. Ne, BMW nekaltas, kad prie jo vairo atsisėdo bukagalvis. Ne BMW 316 kaltas, kad girtas vairuotojas pasijuto šoninio slydimo meistru, nors iki teisingo šoninio slydimo kelių ereliui trūksta ne tik proto, bet ir tam pritaikyto automobilio.

Puikus pavyzdys – nekaltai avarijoje nukentėjusio kito BMW ekipažas. Penktosios serijos BMW automobilyje keleiviai važiavo su saugos diržais. Septynerių metų mergaitė sėdėjo specialioje kėdutėje. Taigi, kaltas čia ne automobilio modelis, o vairuotojas. Avariją galima sukelti ir su BMW, ir su „Lada“ ir su „Ferrari“.

VIDEO: BMW vairuotojas sukėlė avariją Panevėžyje

Šioje situacijoje pagyrimo verti ir pro šalį važiavę vairuotojai, kurie iš karto po įvykio sustojo, puolė prie avarijos dalyvių ir bandė jiems padėti. Iš avarijos kaltininko BMW automobilio pradėjus rūkti dūmams, avarijos vietoje sustoję vairuotojai, nelaukdami ugniagesių, atjungė automobilio akumuliatorių.

Iki nelaimės – vienas žingsnis, o tragiškų pavyzdžių aplink apstu. Jei jau išgėrėte ir prireikė kažkur važiuoti, leiskite uždirbti taksi bendrovėms. Taip ir smulkųjį verslą paremsite, ir atgailauti nereikės prie nekaltai žuvusio žmogaus karsto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius