-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Continental“ padangų specialistų patarimai: 3 dalis

Patyrę „Continental“ padangų specialistai jus supažindins kaip atliekami padangų bandymai, kokia yra padangos konstrukcija ir ką reiškia jos ženklinimas, taip pat suteiks vertingų patarimų kaip važiuoti žiemos sąlygomis, kad kelionė būtų saugi ir smagi.
Padangoje esantis oras užtikrina stabilumą ir atsparumą apkrovai
Padangoje esantis oras užtikrina stabilumą ir atsparumą apkrovai

Stabdymas ant sniego

Stabdant automobilį padangos sukimasis lėtėja ir visi elementai, kurie liečiasi su keliu, juda ir deformuojasi, o lamelės pakyla ir įsiskverbia į sniegą. Be to, stabdant ant sniego svarbu išnaudoti pilną ABS kontrolės diapazoną. Tai reiškia, kad naudojamos abi kojos, kaire išminama sankaba, o dešiniąja pilnai nuspaudžiamas stabdžių pedalas.O su ABS sistema galima atlikti ir posūkio manevrus.

VIDEO: Stabdymas ant sniego

Stabdymas ant ledo dangos

Žiemą labai svarbu įvertinti kelio dangą ir vengti bet kokių staigių stabdymo manevrų. Pačios pavojingiausios situacijos vairuojant žiemą yra susidūrus su vadinamuoju „juoduoju ledu“, o stabdymas ant jo taip pat reikalauja tam tikrų žinių. Čia svarbu kaip įmanoma greičiau užtikrinti maksimalią stabdymo jėgą. Tai reiškia, kad tuo pačiu metu ir kaip įmanoma greičiau vairuotojas turi išminti sankabos ir stabdžių pedalus, taip pasiekdamas trumpiausią stabdymo kelią.

VIDEO: Stabdymas ant ledo dangos

Padangų slėgis

Padangoje esantis oras užtikrina stabilumą ir atsparumą apkrovai. Jei padanga pripūsta per daug, važiavimo komfortas ir stabdymo savybės pablogėja, nes padangos kontakto vieta yra akivaizdžiai mažesnė. Negerai ir per mažai pripūsta padanga – tuomet padidėja pasipriešinimas riedėjimui ir sunaudojama daugiau degalų. Be to, protektorius labiau kaista, padanga greičiau dyla ir tampa itin neatspari pažeidimams.

VIDEO: Padangų slėgis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius