Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausia rugsėjo žala dėl eismo įvyko – 15 tūkst. eurų

Trumpėjantis šviesus paros laikas, skubantys į mokyklą ir universitetus mokiniai ir studentai, vis dar nesibaigiantys kamščiai bei prasidedantis lietus – visa tai atsiliepia avarijų skaičiui kelyje. Rudens sezonas, o ypač tamsus paros metas, draudimo ekspertų įvardijamas kaip vienas pavojingiausių laikotarpių metuose. Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje duomenimis, per daugiau nei tris pirmas rugsėjo savaites buvo užfiksuotos 1554 transporto žalos, iš jų – 1149 įvykiai kelyje. Tokia pirmojo rudens mėnesio statistika verčia vairuotojus prieš sėdant prie vairo dar kartą pagalvoti apie savo ir kitų eismo dalyvių saugumą.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

„Pirmąją rugsėjo savaitę užfiksavome palyginti nedidelį eismo įvykių skaičių – 222. Tačiau susumavus trijų savaičių duomenis matyti, kad kuo labiau rudenėja, tuo incidentų skaičius didėja sparčiau. Rudenį matoma tendencija, kad didelė dalis avarijų įvyksta ne tik vakarais, kai jau būna sutemę, bet ir anksti ryte, kuomet saulė dar nebūna patekėjusi.

Anksti ryte kaip ir vėlyvu paros metu vairuotojų budrumas būna itin žemas. Dauguma vairuotojų prie vairo ryte sėda dar gerai neišsibudinę, norėdami nepatekti į rytinius kamščius arba, jei jų darbovietė yra kitame mieste. Ypatingo budrumo reikia ir vairuojant mieste, važiuojant pro mokyklų, darželių zonas“, – sako „ERGO Insurance“ Lietuvoje Transporto priemonių žalų administravimo skyriaus vadovas Raimondas Bieliauskas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje

Dauguma avarijų prasidėjus rudens sezonui yra smulkios ir įvyksta daugiausiai dėl neatidumo, budrumo stokos ar tiesiog bandant prasmukti pro mirksintį signalą, išvengti kamščio manevruojant spūstyje. Tačiau pasitaiko ir nelaimių, kurios įvyksta esant dideliam greičiui, užmiesčio keliuose, autostradose. Tokiais atvejais žalos taip pat yra daug didesnės.

„Šiai metais per pirmas rugsėjo savaites mūsų draudimo kompanija jau užfiksavo beveik 100 transporto žalų, kurių suma siekė daugiau nei 1000 eurų. Didžiausia – 15 tūkst. eurų – buvo registruota apvirtus krovininiam automobiliui. Didžiausia žala su lengvuoju automobiliu užfiksuota, kai važiuojant žvyruotu keliu apsivertė automobilis „Opel Corsa“. Šio įvykio žala siekė daugiau nei 4500 eurų“,– teigia R. Bieliauskas.

Nuo 2015 m. rugsėjo pradžios „ERGO Insurance“ Lietuvoje jau užregistravo transporto priemonių žalų už daugiau nei 900 tūkst eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius