Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

GAZAS.LT su Ignu Gelžiniu apie eismo saugumą: 3. Daiktų vežimas bagažinėje

GAZAS.LT tęsia vaizdo siužetų seriją su Ignu Gelžiniu – Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) akademijos Europoje atrankos nugalėtoju. Sportininkas pasakoja apie kiekvienam vairuotojui būtinus dalykus. Ši serija – apie saugų daiktų transportavimą.
Ignas Gelžinis
Ignas Gelžinis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Jeigu daiktai automobilio bagažinėje sumesti bet kaip, iš kur jūs žinote, kad nelaimės atveju piniginė, kompiuteris ar dar kas nors kitas neatskris tiesiai į galvą priminti, kad jis buvo automobilio bagažinėje?“ – klausia I.Gelžinis.

Lenktynininkas atkreipė dėmesį, kad bagažo skyriuje turi likti kuo mažiau smulkių ir nepritvirtintų daiktų – viską geriausia sudėti į didesnes kuprines ir krepšius. Visi daiktai bagažinėje turėtų būti sudėti kuo arčiau galinės sėdynės ar būti į ją atremti. Taip staigaus smūgio atveju jie neįgaus greičio ir neišlėks kiaurai sėdynę ar bagažinės dangtį.

Kai kurie krepšiai bagažinėje, pavyzdžiui, automobilio reikmenų dėtuvė su avariniu ženklu, vaistinėle ir šviesą atspindinčia liemene, gali turėti specialų pagrindą, kuris limpa prie bagažinėje esančio kilimo. Tokius krepšius galima išnaudoti kitų daiktų prirėmimui, kad jie mažiau slankiotų bagažinėje stabdant ar greitėjant.

I.Gelžinis pasakojo apie galinėje sėdynėje esančių saugos diržų naudą. Užsegti avarijos atveju jie gali sulaikyti sunkų krovinį nuo lėkimo į priekį (taip, sunkesni daiktai eismo įvykio metu dažnai eina kiaurai galinę sėdynę).

VIDEO: Ignas Gelžinis apie saugų daiktų vežimą bagažinėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius