Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į padangų keitimą reikia žiūrėti kompleksiškai

Nuo balandžio 1 d. automobilius bus galima „apauti“ vasarinėmis padangomis. Prieš prasidedant pavasariniam padangų keitimo vajui kalbamės su sostinės Šiaurės miestelio mašinų kvartale įsikūrusių „Vilniaus automobilių namų“ padangų pardavimo vadybininku Mariumi Samuoliu.
Servisas „Vilniaus automobilių namai“
Servisas „Vilniaus automobilių namai“ / Serviso atstovų nuotr.
Temos: 1 Padangos

– Taip jau susiklostė, jog apie vasarines padangas kalbama ar diskutuojama mažiau, nei apie žiemines. Į ką reikėtų kreipti pagrindinį dėmesį įsigijant vasarines padangas?

– Apie vasarines padangas ir jų naudojimą kalbama mažiau, nes yra įprasta manyti, kad šiltuoju metų laiku vairuotojams neiškyla ekstremalių sąlygų, tokių kaip plikledis ar užpustyti keliai. Visgi reikia turėti omenyje, kad pagerėjus eismo sąlygoms gerokai padidėja greičiai, tad saugumas turi būti prioritetas. 

Dažnai tenka pastebėti, jog pirkėjas yra linkęs galvoti apie padangą, ypač vasarinę, kaip atliekančią tik tarpinės vaidmenį tarp ratlankio ir kelio dangos. Susimąstančių, kad paties vairuotojo, jo šeimos narių sveikata ir gyvybė priklauso nuo keturių vos delno plotą siekiančių sąlyčio taškų, yra labai nedaug. 

Yra tokių padangų, kurios demonstruoja puikius rezultatus stabdyme ant šlapios dangos, bet jos savybės važiuojant posūkiuose, esant tai pačiai šlapiai dangai, bus gerokai prastesnės

Padangų pirkėjo sąmonėje jau baigianti įsitvirtinti ES etiketė ir joje nurodytos kategorijos kažkiek pakoregavo tokį mąstymą. Kita vertus, kai yra kreipiamas dėmesys vien tik į tris nurodytas kategorijas, tai irgi nėra teisingas požiūris: prieš perkant padangas reikėtų pasidomėti testų rezultatais arba klausti pardavėjo apie padangos savybes įvairesnėmis sąlygomis nei nurodytas stabdymas šlapiame kelyje, ekonomiškumas ir triukšmingumas. 

Yra tokių padangų, kurios demonstruoja puikius rezultatus stabdyme ant šlapios dangos, bet jos savybės važiuojant posūkiuose, esant tai pačiai šlapiai dangai, bus gerokai prastesnės. Todėl renkantis padangas pirmiausiai patarčiau pasikonsultuoti su specialistais, paieškoti informacijos patiems ir nebijoti kainos, nes kaina atspindi gamintojo požiūrį į produktą ir jo patikimumą, įdiegtas inovacijas. Mums lietuviams, žinoma, kaina yra viena iš skaudžiausių temų, bet vykstant lizingo bendrovių mūšiui dėl rinkos, pirkėjui sudarytos labai palankios sąlygos geresnes padangas įsigyti išsimokėtinai.

– Automobilininkų visuomenėje galima išgirsti terminus „ekonomiškos padangos“, „ekonominės klasės padangos“ ir panašiai. Kas gi sudaro tą ekonomiškumo sąvoką?

– Šiltuoju metų sezonu mūsų laukia ilgesnės kelionės automobiliu, todėl vienu iš kriterijų yra padangos ekonomiškumas. Ekonomiškumas dažniausiai mums asocijuojasi su padangų įsigijimo kaina, tačiau reikėtų galvoti kiek kitaip. Šiuo atveju ekonomiškumas susideda iš degalų sąnaudų ir padangos ilgaamžiškumo. Degalų sąnaudoms įtaką daro keletas padangos ypatybių – protektoriaus raštas ir jo plotis, gumos mišinys, padangos svoris ir jos pasipriešinimas riedėjimui. 

Dabar net kiniškos padangos gali lenkti didžiųjų gamintojų produktus etiketėse matomose kategorijose, bet kaip yra su kitomis padangos savybėmis?

Pagal protektoriaus raštą ekonomiškiausia padanga turėtų būti ta, kuri turi mažiausiai įpjovų, skersinių griovelių ir kitų protektoriaus elementų, bet tuomet padanga neatliks jai privalomų funkcijų ir veiksmų. Pagal mišinio savybes ekonomiškiausia padanga būtų ta, kuri yra kiečiausio gumos mišinio, tačiau tokiu atveju gerokai nukentėtų stabdymo, sukibimo posūkiuose ir komforto savybės. Žinoma, tokia padanga galėtų būti naudojama itin ilgai. Tad gamintojui sukurti idealią padangą, kuri būtų ir saugi, ir patikima, ir ekonomiška, o kaina būtų miela lietuviškai širdžiai, yra beveik neįmanoma.  

Su ekonominės klasės padangomis atskiras reikalas. Šiuo pavadinimu išskiriamos ne ekonomiškos padangos savo savybėmis, o ekonomiškos savo kaina. Visgi ir tarp jų pasitaiko tikrai ekonomiškų padangų, tačiau ne visada kitos jų savybės, ypač tos, kurių nesimato etiketės kategorijose, yra tinkamos. Dabar net kiniškos padangos gali lenkti didžiųjų gamintojų produktus etiketėse matomose kategorijose, bet kaip yra su kitomis padangos savybėmis?

– Dažniausiai vairuotojas apsiriboja vien tik padangų įsigijimu ir jų montavimu. Ką gali pasiūlyti „Vilniaus automobilių namai“?

– Mes prekiaujame naujomis „Continental“, „Barum“ ir kitų žinomų gamintojų padangomis. Tačiau į padangas ir jų keitimą žiūrime kompleksiškai – neapsiribojame vien tik montavimu. Saugumą užtikrina ne tik kokybiškos padangos, bet ir pakabos elementų, vairo mechanizmo, stabdžių būklė. Tarkime, nusiperkate geriausias padangas, o jūsų automobilio amortizatoriai visiškai neatlieka savo funkcijos, tokiu atveju ir padanga negalės kokybiškai atlikti savo darbo, užtikrinant maksimalų sukibimą su kelio danga. Todėl padangų montavimo metu mes patikriname pakabos elementus, galime sureguliuoti ratų geometriją, nuo kurios priklauso ne tik automobilio stabilumas, bet ir teisingas, tolygus padangų dėvėjimasis. Stendų pagalba tikriname amortizatorių ir stabdžių darbą. Todėl iš „Vilniaus automobilių namų“ išvažiavęs pirkėjęs gali būti užtikrintas, kad jo padangos atliks savo darbą nepriekaištingai.

– Specializuotose įmonėse padangų keitimo sezono metu prasideda sumaištis dėl padangų pasirinkimo ir jų kainų, darbų įkainių, eilių, galų gale klientas tam turi skirti kažkiek savo brangaus laiko. Kaip ši problema sprendžiama „Vilniaus automobilių namuose“?

–    Pirma, „Vilniaus automobilių namai“ įsikūrę strategiškai patogioje sostinės vietoje – Šiaurės miestelyje. Antra, mūsų servise yra net 12 keltuvų, tad klientui tikrai nereiks laukti kelių valandų, kol jo automobiliui bus keičiamos padangos, tikrinama pakaba. Siūlome ir automobilio paėmimo, ir grąžinimo paslaugą, todėl klientai gali negaišinti savo brangaus laiko, viskuo pasirūpinsime mes. 

Šį padangų keitimo sezoną kviečiame apsilankyti „Vilniaus automobilių namuose“ J. Kubiliaus g. 16, nes iki balandžio 30 dienos taikome PVM dydžio nuolaidas „Continental“ ir „Barum“ padangoms bei jų montavimui. Taip pat taikome 15 proc. nuolaidą kitų gamintojų padangoms ir 10 proc. nuolaidą jų montavimui. Montavimo metu nemokamai patikriname pakabą. Stabdžių ir amortizatorių patikrai, ratų geometrijai taikome 10 proc. nuolaidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius