Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspėjimas vairuotojams: rytais gali pasitikti šalnos

Ketvirtadienio rytą kelyje Tauragė-Šilalė, ant tilto netoli Mažonų, įvyko avarija: kaktomuša susidūrė „Volkswagen Sharan“ ir „Audi A4“ automobiliai. Nors incidentas apsiėjo be tragiškų pasekmių, jo metu trys žmonės buvo sužaloti, o automobiliai – sumaitoti.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min nuotr.

Toks incidentas – gera pamoka visiems vairuotojams. Kovo dienomis neretai šviečia saulė, o termometro stulpelis pakyla iki 10 laipsnių žymos, tačiau ankstūs rytai – itin pavojingi. Naktimis temeratūra kartais nukrenta iki nulio ar žemiau, o miškingose vietovėse rytais kelias gali būti apledijęs. Ypatingai – tiltai ir viadukai.

Tokios sąlygos pasitaikė ir šioje avarijoje. Pasak įvykio liudininkų, tiltas per Šunaujos upę buvo apledėjęs – transporto priemonių vairuotojai per tokias vietas privalo važiuoti itin atsargiai ir turėtų sumažinti greitį. Tačiau tai nebuvo padaryta, tad po susidūrimo Šilalės link važiavęs „Volkswagen“ netgi apvirto ant šono.

Į įvykio vietą skubėjo ir druskos barstytuvas, tačiau įstrigo dėl avarijos susidariusioje spūstyje.

Plikledis gali susiformuoti ir esant aukštesnei nei 0 laipsnių aplinkos temperatūrai. Apie galimą plikledį įspėja ne tik dažnas kelio dangos analizavimas, bet ir daugelis naujesnių automobilių. Bet kokiu atveju, kaip sako vairavimo specialistai, kovo mėnesį dar reikia važiuoti įjungus „žieminį režimą“ – būti atsargiam ir tikėtis, kad vietomis gali būti slidu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius