-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kada vairuotojai šiemet keis padangas?

Maždaug kas trečias vairuotojas planuoja pasikeisti padangas dar iki balandžio pradžios – manoma, kad paskutinėmis kovo dienomis nebebus oro pokyčių. Šį pavasarį daugumai priimtina kaina yra vidutiniškai 30-45 Eur už padangą, bet padaugėjo vairuotojų, kurie galėtų skirti didesnę nei 75 Eur už padangą sumą, rodo transporto portalo Autogidas.lt tyrimas.
Padangų montavimas
Padangų montavimas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Daugiau kaip pusė vairuotojų padangas keis nuo balandžio 1 iki 10 dienos, kaip ir priklauso. Trečdalis nelauks balandžio – jų nuomone, orai nebesikeis, taigi naujomis padangomis jie pasirūpins iš anksto, kovui baigiantis.

Dešimtadalis pasikeis vėliau nei balandžio 10 d., kad būtų garantuoti, jog nebepasnigs, atskleidė Autogidas.lt tyrimo rezultatai.

Apie 63 proc. portalo respondentų šiemet kitų padangų pirkti neplanuoja – sako, kad tiks ankstesnės, daugiau nei penktadalis ieškos naudotų padangų pasiūlymų, likusieji 15 proc. įsigis naujas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Vasarinės padangos parduotuvėje „Egzotika“
Tomo Markelevičiaus nuotr./Vasarinės padangos parduotuvėje „Egzotika“

Ketindami pirkti padangas, dauguma vairuotojų padangų pasiūlymų ieško skelbimuose internete (36 proc. respondentų), specializuotose parduotuvėse arba kreipiasi į pažįstamus, prekiaujančius padangomis (34 proc.).

Mažesnė dalis vyksta į turgų (12 proc.), renkasi pagal pamatytą reklamą, ieško skelbimuose spaudoje ar perka prekybos centruose (po kelis procentus respondentų).

Šiemet daugumai vairuotojų priimtina kaina už padangas yra mažesnė nei praėjusių metų pavasarį. Šiais metais dauguma vairuotojų gali skirti 30-45 Eur už padangą, pernai daugumai tinkama kaina buvo 30-60 Eur už padangą. Tačiau palyginti su praėjusiais metais, šiemet padaugėjo vairuotojų, galinčių mokėti už padangą daugiau nei 75 Eur.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spūstys Vilniaus gatvėse
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eismas

Autogidas.lt statistika rodo, kad šiuo metu internete publikuojamuose skelbimuose didžiausia iki 30 Eur kainuojančių padangų pasiūla (44 proc.), taip pat nemažai pasiūlymų įsigyti padangas, kurių vienos kaina svyruoja nuo 40 iki 60 Eur (17 proc.).

Ieškantieji brangesnių variantų taip pat turi iš ko rinktis – padangos, kurių viena kainuoja nuo 80 Eur, šiuo metu sudaro apie 16 proc. pasiūlos.

Kai reikia montuoti padangas, pusė vairuotojų šį darbą patiki specialistams autoservisuose, 35 proc. Autogidas.lt respondentų veža į kokį nors garažiuką. 16 proc. vairuotojų padangas montuoja patys, keliems procentams šį darbą atlieka kitas šeimos narys.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Padangų montavimas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Padangų montavimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius