Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 21 /14:47

Keturi varomi ratai – žiemos džiaugsmas ir saugumas

Kartą paragavus, negali sustot. Šis pasakymas ypač tinka keturiais ratais varomų automobilių šeimininkų požiūriui apibendrinti. Retas kuris, išbandęs AWD, „Quattro“ ar 4x4 sistemas, ieškodamas naujo automobilio renkasi tik dviem ratais varomą.
Naujausias „Subaru WRX STI“
Naujausias „Subaru WRX STI“ / „Subaru“ nuotr.

Dešimtį metų „Subaru“ markės automobilius vairuojantis Mykolas Adamonis sako, labiau už savo automobilio keturių varomų ratų sistemą mylintis tik žmoną ir vaikus.

„Važinėju jau trečiu visais ratais varomu automobiliu. Pirmasis buvo visiška staigmena. Pirkau jį ne dėl varomų ratų skaičiaus, o dėl gražios išvaizdos. „Subaru Forester“ man atrodė talpus, tvirtas ir patikimas. Tačiau pirmą kartą užvažiavęs ant slidaus kelio supratau, kad visi šie dalykai – tik antraeiliai. Mane tiesiog sužavėjo keturių varomų ratų sistemą“, – pasakoja M.Adamonis.

Pirmą kartą kiek agresyviau savo automobiliu jis pasivažinėjo slidžioje aikštelėje. Supratęs, kad keturiomis dygliuotomis padangomis apautas penkiaduris universalas žiemą važiuoja kaip bėgiais, jis visą žiemą agitavo draugus ir kolegas prisijungti prie tokių pasivažinėjimų.

„Kartą į tokį pasivažinėjimą aikštelėje susirinko penki bičiuliai. Vienas buvo su galingu 7-os klasės BMW, varomu tik galiniais ratais. Negalėjo patikėti, kad dešimtį kartų pigesnis „Forester“ improvizuotoje slalomo trasoje buvo lygiai du kartus greitesnis!“, – įspūdžiais dalinasi „Subaru“ šeimininkas.

Nepavykus perkalbėti bičiulių, M.Adamonis nusprendė energijos nešvaistyti ir savaitgalio rytais važinėti „solo“. Tokios tradicijos jis laikosi iki šiol. Per tą laiką „Forester“ automobilį pakeitė „Impreza“, o dabar šeimoje atsirado dar ir „Outback“. Pasak „Subaru“ markės gerbėjo, joks kitas automobilis jo nedomina.

Na, nebent „Audi“ su „Quattro“ sistema. Nors techniškai ji skiriasi, praktiškai slidžiame kelyje automobiliai elgiasi panašiai – kai reikia važiuoja užtikrintai, neprasuka ratų, o spustelėjus pedalą gražiai slysta visais keturiais ratais. Nesportiško vairuotojo rankose toks automobilis yra saugesnis.

Mykolui Adamoniui ypač patinka naujasis ribotos serijos „A1 Quattro“. Galingas, mažas, agresyvios išvaizdos automobiliukas puikiai tiktų savaitgaliams.

„Savo šeimyninį automobilį pasilikčiau paprastoms kelionėms, o savaitgaliais į tuščias užmiesčio aikšteles važiuočiau su tokiu “Audi“, – sako M.Adamonis.

GAZAS.LT rekomenduotas pasidairyti seno kampuoto „Audi Quattro“ automobilio, jis numojo ranka – garaže leisti laiko taisant senus ir pavargusius agregatus jam nėra kada.

VIDEO: Keturi varomi ratai – žiemos džiaugsmas ir saugumas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius