Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos gatvėse netrukus išsirikiuos metaliniai policininkai

Eismo saugumą uostamiesčio gatvėse jau po kelių mėnesių ketinama perleisti iš metalo pagamintiems žmogaus ūgio policininko muliažams. Tokią prevencinę eismo dalyvių drausminimo priemonę pasiūlė idėją Austrijoje ją nusižiūrėjęs Klaipėdos apskrities kelių policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.
Klaipėdos gatvėje netrukus atsiras Austrijoje populiarūs metaliniai policininkų muliažai
Klaipėdos gatvėse netrukus atsiras Austrijoje populiarūs metaliniai policininkų muliažai / R. Šideikio nuotr.

Metaliniai pareigūnų muliažai būtų sumontuoti pavojingiausiuose uostamiesčio eismo taškuose, taip pat šalia judriausių pėsčiųjų perėjų. Vietos periodiškai būtų keičiamos.

Kiek kainuotų  ši prevencinė priemonė, dar nežinoma. Pareigūnai svarsto pradžioje pasitelksią kelias metalines policininkų figūras, o ilgainiui ir visą dešimtį ar net penkiolika.

Prieš dvylika metų eismo dalyvius sostinėje taip pat drausmino policininkų muliažai.Tačiau kartotinės figūros buvo neatsparios oro sąlygoms ir vandalams.  

Idėją kelių eismo dalyvius drausminti metaliniais pareigūnų muliažais Klaipėdos apskrities kelių policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis nusižiūrėjo Austrijoje.

„Būdamas Austrijoje pastebėjau, kad pas juos tokia praktika įgyvendinta. Buvo galimybė sustoti, pasižiūrėti, kaip atrodo, iš ko padarytas įrenginys. Muliažai turėtų būti tvirtai įmontuoti, atsparūs vėjui, vandeniui, karščiui ir šalčiui“, – įspūdžiais iš Austrijos dalijosi R. Šideikis.

Tiesa, drausminti eismo dalyvius policininkų muliažais prieš 12 metų jau bandė Vilnius. Tačiau kartotinės figūros buvo neatsparios oro sąlygoms ir vandalams. 

Šiemet Klaipėdos gatvėje eismo įvykių metu jau žuvo 8 asmenys. Pernai per tą patį laikotarpį 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius